nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Felhívás - Miért bojkottálom a Philips-et?                                                                  2006.04.19

Barátaim oldalai

Soha többé Philips-et!!!

Avagy miért bojkottálom a Philips-et

"A napokban a Philips cég beadta az utóbbi idők talán legnagyobb ellenszenvet kiváltó szabadalmi kérelmét. A Philips Electronics azt szeretné elérni, hogy a digitális tévéken ne lehessen átkapcsolni másik csatornára a reklámblokk közben, valamint hogy a digitális felvevőkkel készített műsorszámoknál ne tudjuk áttekerni a hirdetéseket." [...] "Azért azokra is gondoltak, akik nem tudnák elviselni, hogy végig kell nézniük egy teljes reklámblokkot: a szabadalmi kérelemből kiolvasható, hogy egy olyan rendszert szeretnének hozzákapcsolni az eljáráshoz, mely lehetővé teszi, hogy a néző a digitális televízión keresztül fizethessen azért, hogy átkapcsolhasson a reklámblokk alatt másik csatornára."
Az erről szóló hírt itt találtam.

Gyermekkoromban néztem utoljára reklámot. Igaz, akkor még nem szakították meg vele a műsort és nem is az tette ki az adásidő negyedét. Később úgy döntöttem, hogy megkímélem magam ettől a felesleges időtöltéstől, hiszen el tudom magam is dönteni, hogy mit vegyek meg és mit ne.

Azt hiszem régen ment fel bennem annyira a pumpa mint amikor a Philips szabadalmi kérelméről olvastam. Mi a fenét képzelnek ezek magukról?! Felháborító és egyben elképesztő az a pofátlan erőszak, amivel az embereket vásárlásra akarják kényszeríteni a cégek, de hogy ebben partnerük legyen az elektronikai ipar egyik társasága, az már felettébb több a soknál! A Philips és a reklámlobbi jelen törekvése a magánszféránkba való majdani beavatkozási kísérlet. Hogy nem kapcsolhatunk át más csatornára reklám közben, csak ha fizetünk érte?! Meg nem tekerhetjük át a videót a reklámon?! Egyszerűen elképesztő! Legközelebb mi jön majd? Beépített Philips gyártmányú elektromos sokkolóval ráz majd meg a hűtő, ha "közvetlen ajánlat" alatt ki merek menni a konyhába? Vagy titánabroncs pattan ki a fotelból és szorul a testemre amikor eljön a reklámidő, nehogy mozdulni tudjak, és a szemem ki lesz közben peckelve, nehogy lemaradjak valamiről?
Esetleg bokára csatolt GPS-szel összekötött villanypásztor fog működni a lakásokban, hogy a lakókat a televízió felé terelje?

A következő szabadalmi ötletek jutottak nagy hirtelen eszembe a Philips számára:

- A televízió mindig kapcsoljon arra a csatornára, amelyiken éppen reklámot sugároznak
     és fizetni kelljen, ha az eredetire vissza akar kapcsolni az ember!
- A televíziók és a rádiók kapcsoljanak be maguktól éjjel is arra az időre, amikor reklám
     megy egy csatornán!
- A műsoros DVD-ken, sőt a CD-ken is legyenek áttekerhetetlen reklámok!
- A televíziók bekapcsoláskor a nézni kívánt csatonán az előző órában leadott reklámokat
     sugározzák felvételről!

Persze ne higyjék, hogy ilyen rövid a lista. Az ilyesfajta eszement ötletekért pedig vannak akik még fizetést is kapnak!  Jó mi?

A másolásvédett CD-kkel szemben indított harca után mindenesetre kissé meglepő a hozzáállása a Philipsnek. Egy azonban biztos; ha a Philips szabadalmát általánosan elterjesztenék, velem együtt még sokan döntenének úgy, hogy soha többé nem néznék TV-t. Mert akárhogy is csűrjük, bizony van határa a pofátlanságnak. Addig is a magam részéről eldöntöttem, hogy a büdös életben nem veszek többé semmilyen Philips terméket, még egy nyamvadt izzót, vagy elemet sem, és a céggel szembeni bojkottra hívok fel minden értelmes embert akinek fontos a személyes szabadsága!

Nibiru

2006.04.19

Megjegyzés:

Úgy mellesleg sosem volt szerencsém a Philips termékekkel. Volt egy borotvám, mely tépte a szőrömet. Egy szériahibás és vissza is vitt mini HIFI-m. Van egy gyári (de Philips) autórádióm a Renault gépkocsimban, mely annyira nem szelektív, hogy még a legerősebb adókra is átvernek időnként a szomszéd csatornák. Már rég kivágtam volna a kukába, de nem szabványos a kialakítása és nem ajánlanak helyette mást. Egy Philips televíziónk is van, a fiam használja. Ennek, ha időben keveset változik a kép, egy kék és egy sárga folt jelenik meg a képernyőjén, melyek egyre csak terjeszkednek. Volt a lakásban 6 db méregdrága Philips kompakt fénycső is, amelyek közül 3 hamarabb tönkrement, mint egy hagymányos régi izzólámpa. (Pedig ritkán égnek és nincsenek kapcsolgatva sem.)
Úgyhogy egyáltalán nem fog nehezemre esni, hogy a továbbiakban semmilyen Philips termpéket ne vegyek. 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.