nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Egészség - Sertésinfluenza (H1N1) világhisztéria                              Oldal lezárva:  2012.02.20

Barátaim oldalai

Sertésinfluenza (H1N1) világhisztéria
Tények, részletes információk az új influenzáról


(Az alább 2009-ben készült írás helyenként még a megjelenési dátumhoz köthető információkat tartalmazhat, de a lényeg mit sem változott.
Az anyag összeállítása után született utólagos jegyzeteket itt találsz.)

- Doktor úr, jön a járvány, mit tegyek?
- H1N1 almát minden nap!

Lassacskán ébredezik a világ  H1N1 kómából, az amerikai oltáskampány, és az államilag finanszírozott félelemkeltés viszont töretlen erővel folyik tovább az oltóanyaggyártók legnagyobb gyönyörűségére. A hülyítés hullámai begyűrűztek Európába és kis hazánkba is, persze itt is kormányzati támogatással. A rettegés fuvallata már közöttünk is megtalálta az első áldozatokat. Szeptember elején megláttam az első nőt maszkkal az arcán ácsorogni egy pestszentlőrinci buszmegállóban, a munkahelyemen meg ingyenes védőoltással és védőmaszkkal kecsegtetnek. Olyanok is beijedtek, akik eddig minden évben egykedvűen fogadták és vészelték át a Távol-keleti baromfitenyészetekből érkező újabb és újabb influenza vírusokat. Egyre többen teszik fel maguknak a kérdést, hogy akkor most oltás, vagy nem oltás. Amennyire az csak lehetséges, ezen az oldalon megkísérlem összegyűjteni az összes használható információt H1N1 és védőoltás témában. Az oldalt mindaddig folyamatosan frissítem, amíg a téma ki nem merül, vagy amíg közérdeklődés tárgya marad.

Gondolkodjunk csak

Mióta világ a világ, minden évben egymilliárd ember betegszik meg szezonális influenzában világszerte, és ezek közül egymillióan meg is halnak. A betegek egy ezreléke. (0.1%)
A H1N1-et nehezebb elkapni, és a komplikációk is enyhébbek. A betegség halálozási  mutatója pedig a legrosszabb statisztikák szerint is kevesebb, mint a fele  a szezonális influenzáénak: az elhalálozási ráta 0,045 és 0,07 % közötti. 

A szezonális influenza miatti súlyos megbetegedéseknek és halálozásoknak soha nem volt visszhangja. Mindenki tudomásul vettea létezésének tényét és beoltathatta magát, ha ezt szükségesnek érezte. Most meg itt ez a felhajtás. Ez a gumicsont, amivel el lehet takarni akármekkora pénzügyi és politikai bűnöket, és még jól is jövedelmez egyeseknek. De már nem sokáig. Az Európa Tanács vizsgálatot kezdeményezett a WHO-val szemben, és aki nyitott szemmel jár, láthatja, hogy nincs is járvány. Ennek ellenére hazánkban még minden egyes halálesetet külön taglal a média.

Röviden a rizikócsoportokról

A média azt sugallja, hogy ha valaki asztmás, vagy kismama, akkor vagy beoltatja magát, vagy már áshatja is a sírját. Ez óriási tévhit! Ha valaki valamely okból a kockázati csoportba tartozik, az messze nem azt jelenti, hogy törvényszerűen el is fogja kapni a H1N1-et, vagy ha mégis, annak súlyos, vagy végzetes kimenetele lesz. A rizikó csoportba tartozás mindössze annyit jelent, hogy nagyobb eséllyel kaphatja el a vírust és mutat súlyos tüneteket, azaz nagyobb eséllyel kerülhet bele a halálos 0.07 %-ba, mint aki nem tartozik a kockázati csoportok egyikébe sem.

Szemben azzal amit el akarnak hitetni az emberekkel, végig jól követhető volt, hogy a H1N1-be nem egészséges emberek halnak bele. A sertésinfluenzánál is ugyanúgy a gyenge immunrendszer jelenti a kockázatot, mint a szezonális influenza esetében. A H1N1 áldozatai közül akik súlyos tünetekkel kórházba kerülnek, vagy meghalnak, többségük előrehaladott rosszindulatú daganatos vagy az immunrendszert érintő krónikus betegségben esetleg diabetesben, vagy súlyos asztmában, szívbetegségben szenvednek. Vagy ha ezek közül egyik sem, akkor kórosan elhízottak.

És bár a kórházi kezelésre szorulók közel fele valóban egészségesnek tűnő személy, ők is  valamilyen kockázati csoport tagjai. Például az erős dohányosok a dohányzás okozta krónikus hörghurut miatt, de a szezonális influenza ellen beoltottak is. A gyermekek esetében pedig nem lehet elvonatkoztatni a szülők miatti passzív dohányzás ártalmaitól, és attól sem, hogy gyermekkorban rengeteg meghűléses betegség, és egyéb az immunrendszert megdolgozó fertőzés sújtja a gyermek világgal ismerkedő testét. Akkor lehetnek bajok, ha a gyermek éppen egy immunrendszerileg gyengébb szakaszában kapja el a fertőzést. A kisgyermeknél előforduló asztma, krupp, vagy a már említett passzív dohányzás szintén növeli a kockázatot.

A kismamák azért veszélyeztettek, mert az ő immunrendszerük természetes módon magától gyengül le annak érdekében, hogy a magzat ne lökődjön ki a szervezetükből. A várandós nők között ezért pl. eleve tízszer gyakrabban fordul elő életveszélyes tüdőgyulladás, és általában véve a halálozás is sokszorosan meghaladja az átlagot. Alapból nagyobb tehát a kismamák esélye mindenféle fertőzésre, így a hagyományos vagy a sertésinfluenza elszenvedésére egyaránt. A kritikus eseteket figyelemmel követve azonban az igazi kockázatot a kismamák esetében sem a várandós állapot, hanem a krónikus betegségek, leginkább pedig a túlsúlyosság jelenti. A H1N1-es megbetegedéseknél ugyanis ismert, hogy ha valaki túlsúlyos, az nagyobb eséllyel kerül életveszélyes állapotba. A kismamák betegségekkel szembeni ilyetén fogékonysága azonban régóta ismert tény, mégsem zajlott a világon még soha ilyen pánikkeltés.

A sertésinfluenza története, alapinformációk

Összefüggések a spanyolnáthával

A betegséggel kapcsolatosan nem értem az "újinfluenza" kifejezést, mert a H1N1 vírustörzs egyáltalán nem jelent újdonságot. Az H1N1 egy virulens mutációja okozta az 1918 márciusában kitört ún. spanyolnátha járványt is. Az akkori vírus a hagyományos elképzelés szerint azért szedett annyi áldozatot, mert túlzott immunreakciót produkált a tüdőben. Egy ideje viszont már ez is megdőlt. A komolyabb kutatók ugyanis nem ragaszkodnak már a gonosz vírus elmélethez, hanem azt állítják, hogy a spanyolnátha esetében valamilyen másodlagos fertőzés volt a halál oka. Nagy valószínűséggel pneumococcus, amely mára a túlzott és felelőtlen antibiotikum használat miatt egyre rezisztensebb, de még mindig gyógyíthatónak számít. Ennél sokkal érdekesebb, hogy míg a pneumococcus ellen már jóideje létezik védőoltás, a WHO és a kormányok mégis kizárólag az influenza elleni védőoltást tartják megfelelő védekezésnek és nem is hozzáférhető adat, hogy végül pontosan milyen kórokozó is okozta a betegek közvetlen halálát. Hát persze. Mert ha mondjuk kiderülne, hogy penumococcus, és a kockázati csoportokat beoltanák pneumococcus ellen, akkor nem lehetne hasznot húzni az évenkénti járványokból.

A spanyolnátha témájához nem árt még hozzátenni, hogy a kitörésekor nem csak antibiotikum nem állt még az emberiség rendelkezésére, de a járvány idejében Európa és a világ népeinek egészségi állapota, talán az arisztokráciát leszámítva, a táplálkozási, és egyéb szempontok alapján vizsgálva messze nem volt optimálisnak nevezhető. Ráadásul a járvány az első világháború utolsó hónapjaiban érte a megfáradt Európát. Könnyen lehetséges, hogy az a H1N1 vírus, ami ma próbálkozik, ugyanolyan erősségű, mint az volt, ami a spanyolnáthát okozta, csak rólunk már lepattan, ugyanazért, amiért a TBC is visszaszorult a világnak ezen a felén. Nagy átlagban jobbak az élet-, lakás- és munkakörülményeink, elegendő táplálék áll a rendelkezésünkre, vitaminokat szedünk, stb.

A Guillain-Barré szindróma

A H1N1 vírustörzset végül 1930-ban azonosították be az USA-ban. A vírus azóta már számtalan alkalommal mutálódott, és az összes influenzás megbetegedés mintegy felét okozta a világon. A később a sertésinfluenza (pig flu)  becenevet kapott H1N1-hez köthető az a fiaskó is, mely 1976-ban zajlott az Egyesült Államokban. Az amerikai televíziókban akkor propagandafilmeket sugároztak a minél magasabb oltási hajlandóság érdekében. Oltasd be magad feltétlenül, merthogy az milyen fontos. Oltasd be a gyermekeidet, szüleidet, mindenkit, mert húúú de milyen veszélyes kór ez a sertésinfluenza! A betegség végül önmagában csak kevés áldozatot szedett (mert mint ahogy az influenzák általában csak a valamilyen okból gyenge immunrendszerű, vagy eleve szervbeteg embereket viszik el) az oltások ezzel szemben rengeteg áldozatot követeltek. Az 1976 októberében megkezdett oltási kampányt tíz héttel annak indulása után le kellett állítani, mert kiderült, hogy a vakcina miatt több mint 500 embernél jelentkezett egy egyébként igen ritka tünetegyüttes, amit az orvostudomány Guillain-Barré szindróma (GBS) néven ismer. (Erről valahogy mindenkinek az jut az eszébe, hogy miért nem "mérgező oltás szindrómának" nevezik?) Bár az ügy kapcsán szennyezett oltóanyagról beszélnek, az eredeti okot a mai napig nem sikerült tisztázni. A kórtól örökre lebénultak az emberek és huszonöten meg is haltak közülük. Az, hogy az ezt követő 1977-es elnökválasztáson nem Ford, hanem Jimmy Carter győzött, nagyban ennek volt a következménye. A dolog keserű pikantériája, hogy az oltás végül jóval több emberrel végzett, mint maga a sertésinfluenza.

Egyes kimutatások szerint a 76-os vakcinától minden százezredik embernél jelentkezett a GBS. Ma már csak minden milliomodiknál. Köszönjük!

Ahogy pedig mondani szokták "mindez pedig nem jöhetett volna létre" a televíziókban folyamatosan sugárzott agresszív félelemkeltő propaganda nélkül. Napjainkban is valami hasonló folyik, s miközben a szakmai hírek folyamatosan az H1N1 vírus által okozott megbetegedések enyhe lefolyásáról számolnak be, már hatmillió adag vakcinát legyártott  a szocialistákhoz ezer szállal kötődő offshore cég, az Omninvest, mely cég tulajdonlásáról semmit sem tudhatunk meg.

Egy blogger kissé körülszaglászott az Omninvest körül. Írásában érinti a cég tulajdonlását, pénzügyi ügyeit, valamint oltóanyagainak történetét. Igen fontos olvasmány!

A pandémia elmélet

A H1N1 egyes fajtái a sertésekben is jelen vannak, sőt a legtöbb variáns közülük csak sertések között terjed. A sertések viszont genetikailag elég közel állnak az emberhez. A sertés a meglévő sertésinfluenzája mellé könnyen elkaphatja az emberi influenza vírust, de ugyanez emberrel is megtörténhet. Amikor pedig a két vírus egy gazdában találkozik, genetikai anyagot cserélnek egymással, ami a vírus számára olyan minta lottószelvényt vásárolna. Az esetek többségében nem történik semmi. Egy másik részében valami enyhe nátha tüneteit okozó új kór lesz belőle. Az orvosok viszont a statisztikailag igen csekély valószínűségtől félnek. Attól, hogy vírus megüti a főnyereményt, és szerencsétlen esetben egy emberről emberre is terjedő, akár a spanyolnáthához hasonlóan virulens vírusmutáció alakul ki egyszer. Az elmélet nem megalapozatlan, de azt már hónapok óta tudjuk, hogy a H1N1-et veszélyességében a spanyolnáthához hasonlítani nem egyéb, mint szándékos pánikkeltés. Világos ugyanis, hogy az a vírus, ami most terjed a világban, és ami miatt a WHO oltáskampányba kezdett a világon, még a szokásos szezonális influenzánál is ártalmatlanabb. A spanyolnáthához csak annyi a köze, hogy ugyanahhoz a vírustörzshöz tartozik, (mint sok más vírus is) és történetesen ez a vírus sem nézi az ember életkorát, csak az immunrendszerét, azaz a fiatalok is lehetnek veszélyeztetettek, nem csak az idősek, mint a szezonális influenza esetében. A másik hasonlóság a H1N1 és a spanyolnátha kötött, hogy a halálos eseteknél megint a tüdő bizonyul gyenge pontnak. 

Amitől a szakértők még tartottak, az az úgynevezett második hullám volt. A pandémiák esetében mindig a második hullám az erőteljesebb és ott van a több halálozás. A spanyolnátha is év elején, 1918 márciusában indult, majd nyárra lecsendesedett, ahogy a mostani H1N1 is. A spanyolnátha második hulláma 1918 szeptember és december között söpört végig a világon, a végeredmény pedig minden idők leggyilkosabb járványa lett 50-100 millió halottal világszerte néhány hónap alatt. Ezzel szemben a mi kis H1N1-ünk második hulláma is igencsak enyhe lefolyásúnak bizonyult, egyes országokban, így hazánkban mégis olyan kampány folyik, mintha legalábbis a világvége közeledne. 
(Annak ellenére, hogy már rég vége volt a második hullámnak, a hülyítés töretlenül folytatódott: a "szakértők" egy része egyszerűen nem figyelt, és 2011 tavaszára várta  a második hullámot.)

Melyik veszélyesebb, a vírus, vagy az oltóanyag?

Jelen ismereteink szerint csak azokra veszélyes a H1N1, akik valamilyen súlyos belső szervi, első sorban szív- és vagy tüdőbetegségben, cukorbetegségben, esetleg az immunendszert érintő betegségben (pl. AIDS, vagy autoimmun) szenvednek, továbbá az elhízottakra. A kockázati tényezőket már egy előző részben érintettem bővebben. Egyedül a rizikócsoportokba tartozóknak érdemes megkockáztatni az oltást. Vagy mégsem? 

A krónikus betegeket az influenza oltások beadásakor mindig kiemelt csoportként kezelik, ahogy most is. A H1N1 oltás után két nappal elhalálozott 64 éves miskolci asszony viszont már nem tudja meggondolni magát. Igaz, szívbeteg volt, de nem terminális. Egy novemberi cikkből derült ki, hogy "eddig 8 beoltott ember halt meg az oltást követő egy héten belül. Mindegyikük súlyos beteg volt korábban. Néhány esetet már kivizsgáltak, kiderült, hogy nem az oltás volt a halál oka."

Persze. Mondják ők. Az eddigi hírek alapján sajnos úgy tűnik, hogy ha valaki a súlyos betegek rizikócsoportjában beoltatja magát, esélye van rá, hogy előbb találkozik a teremtőjével, mint az szükséges volna. Ugyanebben a cikkben azt az arcpirító hazugságot olvasom, hogy félmillió emberből mindössze 38-nak volt igazolt H1N1 mellékhatása, úgy mint bőrpír, láz, vagy izomfájdalom. 38-nak! Ehhez képest én magam személyesen is ismerek legalább 38 egyébként egészséges embert, aki komoly mellékhatásokkal birkózott. Van közöttük munkahelyi ismerősöm, aki csak kóválygott odabent, még a mondataimra sem tudott rendesen odafigyelni. A fiam barátja pedig egy hétig nyomta az ágyat, úgy fájt mindene az oltás után. Olyat is többet ismerek, aki betegállományba ment az oltás mellékhatásai miatt. Az intenetes fórumokon olvasható esetekről már nem is beszélve. Szerintem lehagytak a 38 mellől legalább két nullát, de az is lehet, hogy hármat.

Aki egészséges, annak is jól végig kell gondolnia, hogy mit vállal be. Az elsők között kapta itthon az a hölgy az oltást, aki utána kórházba került azzal, hogy vért hányt.
Diagnózis:
H1N1 vakcinaszövődmény gyanúja. Igaz az ő esetében elkövette azt a könnyelműséget orvos, hogy a páciens kérésének eleget téve egyszerre adta be neki a szezonális influenza és a H1N1 elleni vakcinát. Ennek pedig nem volt semmi akadálya, mert az egészségügyi minisztérium is a két vakcina, FluvalAB és FluvalP egy időben történő beadatását szorgalmazza és ez azóta sem változott.

Az ukrajnai járvány alatt kiderült, hogy a halálos esetek nem is az eredeti H1N1, hanem annak egy D225G jezésű variánsa, és annak két alcsopportja, a D225N és D225E számlájára írhatók. Ezek közös tulajdonságai, hogy az alsó légutakban tanyáznak, (azaz észrevétlenül keringenek a világban, mivel a mintákat a felső légutakból veszik) és hogy az H1N1 ellen kifejlesztett oltások teljesen hatástalanok velük szemben, sőt a H1N1 hiányában a csökkent védekezés miatt alakul ki a D225X miatti tüdőgyulladás.

De nem csak a kiszámíthatatlan mellékhatások miatt kell vigyázni, hanem mert aki most adatja be magának az oltást, annak egyéntől függően legalább egy, legfeljebb két hónapra sikerül legyengítenie a saját immunrendszerét. Ez azért probléma, mert az influenza elleni oltások még hivatalosan is csak 80%  pluszmínusz 10%-ban védik meg a pácienst egyéntől függően, ha pedig egy legyengült immunrendszer próbál megküzdeni a vírussal, a szövődmények sokkal nagyobb valószínűséggel és súlyosabban jelentkeznek egyébként egészséges emberek esetében is. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy egyes  gyártók, (ahogy az Oninvest is) az oltóanyagot nem a vadvírusból készítették, (azaz a 2009 májusában megkapott új vírusmintából) hanem az úgynevezett "klasszikus reasszortáns" vírustörzsből (hivatalos megnevezése: A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179/A.) melyhez a H1N1-nek az USA-ban a harmincas években felbukkant változatát használták fel alapnak, abból egyenesen következik, hogy a H1N1 oltás védettségi mutatója vélhetően jóval alacsonyabb lesz az átlagosnál, mivel nem is abból a vírusból készült, ami ellen védekezni kellene. A reasszortást vírusnak még a hivatalos elnevezése is árulkodó: "H1N1-szerű"! Ez egyszerűen kabaré...

Az országos tisztifőorvos egy televízióinterjúban elmondta, hogy ha 70%-os lesz a védettségi arány, az már nagyon jónak mondható. De ezt sem lehet alapul venni, hiszen a szezonális influenzaoltás hatásosságára is születtek felmérések, melyek a hivatalos 80 pluszmínusz 10%-kal szemben csak 55-60%-ot mutattak ki, melyből mindössze 30% volt olyan, aki utána nem kapta el a betegséget, a többinél csak a lefolyása volt enyhébb. Az influenza védőoltások ráadásul a vírus igen mutagén tulajdonsága miatt csak rövid ideig nyújtanak védettséget. Mit akarnak ezek? Folyamatosan pánikban tartani az embereket és minden újabb mutációnál oltani és oltani?!

A Fluval P névre hallgató magyar vakcina ún. teljes sejtes inaktivált vírust tartalmaz, ami pedig különösen veszélyessé teszi a használatát három éven aluli gyermekek esetében. Olyannyira, hogy annak beadása műhibának számított eddig csecsemőkorúaknál! Hazánkban még a hasított (split) vakcinát is csak 1,5 éves kor fölött szabad alkalmazni. Ehhez képest a kormányzati propaganda hirtelen ajánlani kezdi a 3 éves kor alatt teszteletlen teljes sejtes vakcinát 6 hónapos kortól, és a várandós nőket is külön kiemelten kezeli, mint beoltandókat, miközben tudni lehet, hogy az ő beoltásuk még a szezonális inflluenza vakcinájával is kockázatos. Hivatalosan nem is kaphatnak inaktivált vírust tartalmazó oltóanyagot a kismamák a terhesség második és harmadik harmadában. Előtte pedig semmilyet. A terhesség első harmadában csak a legindokoltabb esetben kaphat oltást a kismama, amikor is a fertőzés lényegesen nagyobb veszélyt jelent, mint az oltással összefüggő, esetleges oltási reakció vagy szövődmény. 

A teljes sejtes vakcina nem csak a három éven aluliakra veszélyes, hanem minden kisgyermekre, de a szakirodalom szerint még felnőttek esetében is nagyobb a szövődményes kockázata, (nem tévesztendő össze a mellékhatásokkal, ami nagyjából ugyanannyi) különösen, ha hatásfokozó adjuvánst tartalmaz, mint a magyar vakcina. Az is elárul valamit, hogy a gyártók között csak elvétve akad olyan, aki teljes sejtes vakcinát készített, az összes többi hasított (split) vírusból állította elő a maga oltóanyagát. A teljes sejtes vakcina gyártási költségei persze jóval alacsonyabbak, a kockázat pedig úgyis azé, aki beadatja magának. 

A vakcinát az Omninvest a saját bevallása szerint egyébként sem tesztelte - mikor is tette volna - három éven aluli gyermekeken, sem terheseken. Tehát aki terhes létére oltatja be magát, az automatikusan vállalja a kísérleti alany szerepét. Ahogy kísérleti alannyá válik minden olyan gyermek is, akit a szülei felelőtlenül beoltatnak. S ha már kísérleti alannyá válnak, készül róla dokumentáció. Az oltásokról és minden beoltott személyről ugyanis nyilvántartást kell vezetni.

Igen elgondolkodtató még az is, hogy a Fluval P engedélye 2010 július 24-én, azaz már akkor fent volt az OGYI honlapján, amikor a cég még el sem végezte az állítólagos teszteket. Külön is érdekes, hogy a dokumentumban H5N1 és nem H1N1 vírustörzsből  készített oltóanyagról van szó. Az OGYI utólag azzal védekezett, hogy ugyanarra a számra törzskönyvezték a H1N1 védőoltását, mint annak idején a H5N1-ét, mert hogy így gyorsabb az eljárás. Mindenki eldöntheti magában, hogy mire következtet ebből. Nekem mindenesetre elég ügyetlen védekezésnek tűnik. Vagy nevezzük inkább hazugságnak? Mert ki hallott még olyat, hogy két különböző gyógyszert vagy oltóanyagot azonos törzsszámra engedélyezzenek?

Az azóta már az OGYI honlapjáról eltávolított törzskönyvi leírás 4.6-os pontja mellesleg külön kitér a terhes nők vakcinálási kérdésére, miszerint:

"Hasonlóan más prepandémiás vagy pandémiás influenza vakcinákhoz, a Fluval P esetében sem állnak rendelkezésre adatok a vakcina terhes nők körében történő alkalmazásával kapcsolatban. Ugyanakkor a szezonális inaktivált trivalens influenza vakcinák alkalmazása során keletkezett szakirodalmi adatok nem utalnak az influenza vakcinákkal összefüggésbe hozható anyai vagy magzati nemkívánatos következményekre. Ezért a vakcina terhes nők körében történő alkalmazásának előnyeit és lehetséges kockázatait az oltóorvosnak kell mérlegelnie a hivatalos ajánlások figyelembevételével."

Hát lehet, hogy "a szakirodalmi adatok nem utalnak nem utalnak az influenza vakcinákkal összefüggésbe hozható anyai vagy magzati nemkívánatos következményekre", de ez is csak azért van így, mert szinte minden olyan esetben, amikor valakinek az oltást követően bármilyen komolyabb baja adódik a bőrpíron kívül, az orvosai azonnal rámondják, hogy az nem az oltás miatt történt. Hát persze, hogy rámondják, mikor nem kis részben őket is terheli a felelősség. Ehhez képest viszont egy külföldi fórumból egy csokorra való vetéléses esetet gyűjtött összes ez a blog.

(Meg kell hogy jegyezzem, hogy a kérdéses blogban nem jelölték meg pontosan, hogy honnan, melyik fórumról származnak a vetélésről szóló esetek, ami a hitelességet kérdésessé teszi. Szintén tudni kell, hogy ezek az esetek nem magyarhonban, hanem a nickek alapján valamely angol nyelvterületen fordultak elő, más oltóanyaggal. Mindazonáltal nem hagyhattam ki az oldalt a felsorolásból, mert nem zárhattam ki egyértelműen annak a lehetőségét, hogy valódi esetekről van szó.)

Egy melegen ajánlott írás terheseknek: Szendi Gábor: Terhesség és influenzaoltás

A Thimerosal és más adalékok

Októberben a svájci hatóságok úgy döntöttek, hogy korlátozzák a GlaxoSmithKline H1N1 oltóanyagának felhasználhatóságát. A Pandemrix nevű vakcinát nem lehet beadni 18 év alattiaknak, terhes nőknek és 60 éven felülieknek. Az döntés oka, hogy az oltóanyag egy AS03 elnevezésű, az oltás hatását fokozó adjuvánst tartalmaz. Az AS03 az oltásra adott immunreakciót hivatott erősíteni, melynek eredményeképpen a védettség megszerzésének ideje lerövidül, és tartósabb marad. Hatását a szkvalén nevű alkotóval érik el, mely egy sor természetes szteroid prekurzora (előanyaga). A magyar vakcinában csak alumínium-foszfát gél szerepel adalékanyagként. A Pandremix ugyanabból a reasszortáns vírusból került előállításra, mint a Fluval P, csak split formában. (Csak a vírus "nyalókáit" tartalmazza.) A tartósítószer viszont mindkettőben ugyanaz: az etilhigany tartalmú Thimerosal. 

Dr. Marc Girard, a gyógyszerek mellékhatásainak szakembere, igazságügyi orvosszakértő, az egyik francia televízióban elhangzott véleménye szerint "a  vakcina olyan amatőrizmussal lett kifejlesztve, amilyet még sosem láttam60 millió ember beoltását tervezik [Franciaországban]. Vegyük a pesszimista hypotézist: 1 halálos eset minden 1000 beoltottra. Ez a beoltandók számából kiindulva azonnal 60.000 ember halálát eredményezi, különösen pedig a fiatalok, gyerekek és várandós nők között.

Mindezek után nem csoda, hogy a német lakosság tömeges beoltásának kezdete előtt kiderült, hogy a német kormány kétféle oltóanyagot rendelt. Az egyiket csak parlamenti képviselők, a szövetségi hatóság alkalmazottai és a hadsereg tagjai kaphatják, a másikat pedig a lakosság. A német kormány által a "kiválasztottak" számára rendelt Baxter Celvapan A egyike a világon előállított teljes sejtes vakcináknak, a magyar mellett. Mégis lényegi különbségek vannak a többi oltóanyaghoz képest. A Celvapanból ugyanis hiányzik a mellékhatásokért felelős hatásfokozó adalék, és Thimerosalt  (etilhiganyt) sem tartalmaz. A közfelháborodás Németországban sokkal nagyobb, mint azt itthon sejtetni engedik. A politikusok renoméján már az sem segít, hogy Angela Merkel, és több magas rangú politikus végül a kockázatosabbnak tartott Pandemrix-szel oltatta be magát.

Azzal Pandemrix-szel, aminek, legalábbis egy tételének a kivonását később maga a gyártó(!), a GlaxoSmithKline kezdeményezte. Novemberre ugyanis kiderült, hogy a svájciak elővigyázatossága nem volt alaptalan: a Pandemrix a kanadai oltáskampány megkezdése után annyi mellékhatást okozott, (a cég bevallása szerint minden 20.000-ből egy súlyos) hogy végül a GSK maga javasolta a kanadai orvosoknak, hogy hagyják abba a Pandemrix-szel való oltást.

A Thimerosal (más néven thiomersal, vagy thimersol) egy 1930-ban kifejlesztett, kiugróan magas higanytartalmú (49 tömegszázalék) szerves higanyvegyület, melyet antiszeptikus és gombaölő hatása miatt használtak a vakcinák tartósítószereként mintegy 70 éven keresztül, amikor is az ezredforduló előtt rájöttek, hogy idegrendszeri károsodásokat (többek között autizmust és hiperaktivitást) okozhat kisgyermekek esetében. 1999-ben az USA-ban a közfelháborodás miatt a gyógyszergyárak le is álltak a Thimerosal-t tartalmazó, gyermekek számára készült védőoltások gyártásával. Az influenza elleni vakcinákban viszont továbbra is alkalmazták. A szer toxikusságára számos bizonyíték van, a gyártók természetesen azóta is tagadnak. Egy majmokon végzett kutatási eredménnyel jönnek, miszerint az etilhigany 8 nap alatt kiürül a szervezetből. Ez azonban nyilvánvalóan nem bizonyítja a szer ártalmatlanságát, mert a vizsgálat arra nem tér ki, hogy a 8 nap alatt mi mindent művel a szervezettel. Éppen ezért, a 6 éven aluliak számára készült oltóanyagokban egy ideje már nem ezt a szert alkalmazták, most viszont mégis olyan vakcinát ajánlanak terheseknek és kisgyermekeknek, mely Thimerosalt tartalmaz. Igen lényeges különbség viszont, hogy míg a már említett Pandemrix viszonylag kis mennyiségű, 5 mikrogramm Thimerosalt tartalmaz, addig a magyar vakcina ennek a tízszeresét! A miértre szakmai indokot nemigen találtam, pedig több helyen is rákérdeztem. A Thimerosal toxikusságáról ezen az oldalon találunk pontos információkat. Ez az, amit már három éven aluliak és terhesek beoltására is ajánlanak hazánkban!

Szakmai vélemények

Egy hírműsorban volt róla szó még annak idején, hogy még a himlőoltást kifejlesztő tudósok is veszélyesnek találják a H1N1 védőoltást és nem fogják engedni sem magukat sem a családjukat beoltatni. Kiderült az is, hogy az Egyesült Királyságban az orvosok fele(!) és a nővérek 35%-a állítja, hogy nem fogja beoltatni magát, de világviszonylatban is az egészségügyi dolgozók 50%-a visszautasítja az oltást.

Egy közel 300 brit neurológusból álló csoport kiszivárgott levelezése pedig figyelmeztetett rá, hogy a H1N1 oltás az ideggyógyászati rendellenességek (mint amilyen a Guillain-Barré szindróma is) és automimmun állapotok számának emelkedéséhez fog vezetni.

Mindezek ellenére az USA-ban, ahogy hazánkban is elvégezték az oltóanyag tesztelését önkénteseken, többek között gyermekeken, majd elkezdődtek a beoltások. Nem tudom, ki hogy van vele, de kérdem én, hogyan lehet egy gyermek "önkéntes"?  És vajon milyen szülő az, aki olyan agymosott, (vagy nevezzük inkább felelőtlen baromnak?) hogy a gyermekét odadobja lehetséges áldozatnak?

Jelenleg még folyik tovább a hisztériakeltés. Az USA Massachusetts államának szenátusa a kötelezően adandó oltásról fogadott el törvényt, 1000 dolláros szankciókkal, karanténnal és egyebekkel, (itthon egyelőre még nem kell számolni szerencsére a rendőrállam ilyen irányú kiterjesztésével) miközben minden újabb keletű híradás a betegség enyhe lefolyását hangsúlyozza. A Washington Post még ennél is tovább megy: megállapítja, hogy nem a vírus, hanem a "járványtól érzett félelem járványa" terjed. 

Két rövid idézet Szendi Gábor: Interjú egy szókimondó dokival című, dr. Keszthelyi Gyulával az influenzáról készített cikkéből:

"A fél hazai lakosság tudtán kívül áteshetett a betegségen, ami nagyon enyhe, a halálozás jóval alacsonyabb, mint a szezonális influenzáé. Ez utóbbi tény okozza a legtöbb gondot, ugyanis durva orvosi hiba olyan személyt oltani (pláne esetleg szennyezett) tojás alapú vakcinával, aki már védett a betegség ellen. Ezt a kérdést a szakemberek is agyonhallgatják, a hivatalos szervek  szerint meg csak oltsunk be nyugodtan mindenkit, akár beteg volt, akár nem. Ez olyan fokú szakmai nemtörődömség, ami már a büntetőjog határait súrolja, és az alapvető orvosi szakmai szabályt, a "legelőször is ne árts" durva megsértése, és erre ösztönzi a hazai orvosokat is a vezető járványügyi szakember. "

[...]

"Az oltóanyagot tojásokban szaporítják. A tojás, az tojás, és abban minden van, ami képes benne szaporodni. Amiről itthon a higanyon túl egyáltalán nem hallani, az az avian leukemia virus, illetve olyan retrovírus töredékek, amiket képtelenség a vakcinából eltávolítani. Az USA tudósai végeztek ezzel kapcsolatosan utóvizsgálatokat az MMR oltás kapcsán, és annyira jutottak, hogy az oltottakban - egyelőre - nincs következménye ezek beadásának. De nem tudjuk, mi lesz 10 év múlva ezekből."

Számomra Szalka András nyilatkozata tekinthető még mérvadónak. A Magyar Infektológiai Szakmai Kollégium vezetője eredetileg a kollégium nevében a Tényeknek azt nyilatkozta még októberben, hogy "a kollégium nem támogatja a terhes nők és a 3 éven aluli gyermekek oltását, mert ez a vakcina arra alkalmatlan". A Kollégium az egészségügyi miniszternek már szeptemberben jelezte, hogy a H1N1 elleni magyar vakcinával ne oltsák be a terhes nőket és a 3-5 év alatti kisgyermekeket. A miniszter persze válaszra sem méltatta őket, Szalka András nyilatkozatát pedig utóbb magánvéleménynek minősítették. 

Statisztika

Ha valakit a WHO által leközölt halálozási ráták aggasztanának, arra szeptember közepén adott magyarázatot Marc Lipsitch, a Harvard Egyetem kutatója, aki szerint "mivel az enyhébben megbetegedett emberekről sokszor ki sem derül, hogy megfertőződtek a H1N1 vírussal, és az orvosnál jelentkezők mindegyikét sem lehet tesztelni, (nálunk pl. egyáltalán nem is tesztelik, csak ha nagyon nagy a gáz) ezért az információhiány a járványt sok helyütt veszélyesebbnek tüntette fel a reálisnál."  Ez nyilvánvaló, hiszen a halálozások minden esetben bekerülnek a statisztikába, a megbetegedések viszont sokkal kevésbé. Van aki orvost sem lát, mert úgy megy rajta át az "újinfluenza", mint valami nátha. A kutató szerint a H1N1 halálozási aránya 0,007 és 0,045 százalék közötti, mely kevesebb, mint a szezonális influenza esetében, mely 0,1% alatti halálozási mutatóval rendelkezik. A kettő között a különbség annyiban áll, hogy a H1N1 nem az idősek között szedi az áldozatait.

A lengyel egészségügyi miniszter az egyetlen, aki átlátva a helyzetet, szembeszállt az EU bizottság és a WHO állásfoglalásával és nem hajlandó pánikot kelteni, és felelőtlenül oltásra buzdítani mindenkit. " Egymilliárd ember betegszik meg szezonális influenzában világszerte minden évben és ezek közül egymillióan halnak meg. És ez nem egy-két éve van így, hanem hosszú idó óta. Volt valaki valahol, aki járványt jelentett volna be szezonális influenza miatt? Pedig a szezonális influenza sokkal veszélyesebb mint a sertésinfluenza - több halálesettel, súlyosabb komplikációkkal jár."Eléggé furán veszi ki magát, hogy amíg úgy nézett ki, hogy az emberek be vannak tojva, a WHO viszonylag normális statisztikai adatokat igyekezett szolgáltatni. A májusban majd később júliusban (lásd a belinkelt cikk alján) kiadott közleményeikben még 0.4 % -os halálozási arányt jelentettek (ami még mindig minimum tízszerese a valóságnak), de amikor szeptemberre kiderült, hogy az embereknek nem nagyon akaródzik beoltatni magukat, a WHO összesítésében hirtelen és rejtélyes módon közel háromszorosára ugrott a halálozási arányszám, (1.16%-ra!!!) ugyanakkor hogy  hatásosabb legyen a kampány, hangsúlyozni kezdték, hogy az új influenza főleg fiatal és egészséges embereket betegít meg. Ez utóbbiról pedig jól tudjuk, hogy egyszerűen nem igaz! Az nyilvánosságra került halálesetekről kevés kivétellel mindről kiderült utólag, hogy a betegek súlyos daganatos vagy más krónikus betegségben szendvedtek, vagy feltűnően túlsúlyosak voltak. Óhatatlanul is felmerül az emberben a kérdés, hogy miért érdeke a WHO-nak a minél nagyobb pánikkeltés? 

Mostanra már tényszerűen is tudhatjuk, hogy az influenzás esetek száma túlbecsült, "a fertőzés gyengén terjed, a fertőzöttek környezetében mindössze 10%-os a továbbadás. Az emberek 99.99%-a enyhe vagy közepes tünetekkel ússza meg a fertőzést. No és azt is tudjuk egy ideje, hogy az elhízás hatszoros H1N1 kockázatot jelent. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az intenzív osztályra került terhes nők jelentős része súlyosan elhízott volt. Ez azt jelenti, hogy nem maga a terhesség, hanem a kóros elhízottság jelentett fokozott kockázatot. A másik kockázati tényező a szezonális influenza elleni oltás. Egy nem publikált kanadai vizsgálat szerint a szezonális influenza elleni oltás kétszerezésre növeli a H1N1 elkapásának kockázatát.

A H1N1 csúcson már túljutott Új-Zélandon végzett elemzések szerint annak az esélye, hogy egy terhes nő az intenzív osztályra kerüljön influenzája miatt, egy a háromszázezerhez." (Idézet: Szendi Gábor: Terhesség és influenzaoltás)

Még egy adalék: hazánkban ki van adva az orvosoknak, hogy minden influenzaszerű tünetet jelentsenek az ÁNTSZ-nek, még akkor is, ha pontosan tudják, hogy a betegnek nem influenzája van! Különben bírság! Így aztán képletesen szólva az izomláztól a migrénig, a napszúrástól az egyszerű pár napos megfázásig minden bekerül a statisztikába, mint influenza!

A D vitamin, mint védelem a H1N1 ellen

Az embereknek a megfázásról, influenzáról rögtön a C vitamin jut az eszébe, pedig John Cannell, egy munkatársaival már 2006-ban megjelentett egy nagy tanulmányt arról, hogy a téli D vitamin hiány robbantja ki minden évben az influenza járványt. És hogy nagy mennyiségű D vitaminnal (2000-5000NE) ellátva az embereket, nagy ívben elkerüli őket mindenféle influenza. John Cannel levelezése D vitamin vs. influenza témában Szendi Gábor honlapján olvasható el magyarul. 

A D vitamin mellesleg nem csak influenzás időszakban jönne jól. Egy kutatás szerint krónikus D vitamin hiányban szenved az emberiség igen tekintélyes része, ami miatt a klasszikus csontképzési elégtelenségek mellett megnő a rák, cukorbetegség és más betegségek előfordulási valószínűsége is. Ennek ellensúlyozására naponta minimum 2000NE
D vitamint kellene szednünk kiegészítésképpen.

A D vitamin fontosságát egy másik kutatás is igazolta. A kutatók 7.7 éven át követtek nyomon idős korúakat és azt mutatták ki, hogy a D-vitamin hiánya növeli a halálozást, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti halálozást. 737 elhunyt beteg közül mindössze 103-an tartoztak a legmagasabb D vitaminszintű csoportba, ehhez képest 327-en az átlagosba és 307-en az alacsony D vitamin szinttel rendelkezők csoportjába.
A halálesetek 62,8%-a(!) szív- és érrendszeri okokra volt vezethető vissza.

A gond csak az, hogy jelenlegi szabályozást figyelembe véve a célra megfelelő adagban senki sem árulhat D vitamint. A maximális, a hatóságok által ajánlott adag 400NE. Tisztán nem minden forgalmazó árulja, csak A vitaminnal kevereve, vagy csomagokban. 

A hazai helyzetet jellemzi továbbá az a pofátlanul hatalmas árrés, amivel az itthoni cégek dolgoznak. Példaként, míg itthon ugyanaz a doboz A+D vitamin két és félezer forintba kerül, addig az USA-ban mindössze három dollár, ami jelenlegi áron átszámolva durván 540 Ft, ami közel az ötöde! A többi vitaminnal is ez a helyzet. Még Áfával, vámmal és szállítási költséggel együtt is bőven megéri kintről rendelni.

Kiegészítés:

2010 nyarán történt egy felmérés, melynek kapcsán megállapították, hogy az USA lakossága általában, de főleg középkortól fölfelé krónikus D vitamin hiányban szenved, pedig az orvosok már eddig is a józan eszükre próbáltak hallgatni és 1200-2000IU A vitamint írtak fel a betegeiknek, azaz azoknak is vészesen alacsony volt a D vitamin szintjük, akik 3x-5x több D vitamint fogyasztottak az előírtnál. Bár a vitaminok ajánlott szintjét meghatározó FNB (Food and Nutrition Board) továbbra is 400IU-t ajánl, megjelentek és azonnal népszerűvé is váltak az 5000IU kiszerelésű D vitamin csomagok, melyhez már hazánkban is hozzá lehet jutni itt az interneten.
 

Egyéb információk a sertésinfluenzáról (H1N1)

Tudományos körökben elterjedt nézet, hogy a sertésinfluenza egy mesterségesen előállított vírus, ahogy az Ebola, vagy a HIV volt. Mert hát mennyi annak a valószínűsége, hogy egy vírus egyszerre tartalmazza a genetikai kódját az emberi influenza vírusnak, az észak-amerikai madárinfluenzának, az európai sertésinfluenzának, és az ázsiai sertésinfluenzának? Igen csekély, mondhatni nulla.

"Egy osztrák oknyomózó riporternő, Jane Burgermeister alapos kutatómunka után tett feljelentést az idei év első felében a WHO (World Health Organization), az ENSZ, és még jó néhány kormány szintű szerv ellen, melyben a vád bioterrorizmus és szándékos népirtási kísérlet. Ezt követően 2009 áprilisában a Baxter AG és az Avir Green Hills Biotechnology of Austria nevű vállalatokat jelentette fel a madárinfluenza vírus előállításának és terjesztésének vádjával. Állítása szerint szándékosan - a WHO megbízásából - szaporítottak élő madárinfluenza vírust, hogy később profitálhassanak a világméretűvé nőtt járványból. Egy cseh tudós vizsgálta a szezonális influenza elleni oltóanyagokat, ekkor fedezte fel, hogy abban élő H5N1 (madárinfluenza) és H3N2 (szezonális influenza) vírusok találhatók.

Jane Burgermeister bizonyítékokkal tudja igazolni azt is, hogy a Baxter AG és az Avir Green Hills több szálon összefonódva különféle kormányszervezetekkel, pénzintézetekkel és gyógyszergyárakkal együttműködve, laboratóriumban állították elő már a madár, és a mostani sertésinfluenzát is. Az FBI már megkezdte a nyomozást, az eredményekről egyelőre semmi hír, ahogy valószínűleg majd később sem fogunk róla hallani. A Baxter-t már korábban is eljárás alá vonták mert kiderült, hogy szándékosan élő vírussal fertőzött madárinfluenza vakcinát küldött Lengyelországba, mégsem került kizárás alá a mostani sertésinfluenza elleni vakcinát fejlesztő vállalatok közül."

Bővebben erről ezeken a helyeken olvashatunk:

Újinfluenza: gyanús oltások

Inkább maradj egészséges 
Jane Burgermeister sertésinfluenzával foglalkozó honlapja.

A járvány történetének kezdetén, ez év áprilisában a BBC egyik oldalán megjelent élménybeszámolókból tudhatjuk, hogy Mexikóban sokkal veszélyesebb volt még a vírus. Az 1918-as spanyolnáthához hasonlóan Mexikóban valóban fiatal és erős emberek haltak bele a fertőzésbe, és a halálesetek száma is jóval több volt, mint egy normál influenza esetében. Mexikóvárosban eluralkodott a pánik. A máskor népes utcák kiürültek, az orvosok szabadságot vettek ki, a cégek ahol tehették, hazaküldték az alkalmazottaikat, hogy otthonról dolgozzanak. Még a bankok is. Egyik esetben egy kórházi alkalmazott arról számolt be, hogy valamivel beoltották őket, ami után a munkatársai közül ketten is meghaltak. 

Egyes orgánumok arról írnak, hogy az általuk mesterséges vírusnak tartott H1N1 valahogy kijutott egy kísérleti laborból. A Mexikói beszámolókat figyelembe véve semmi sem kizárt.  
Megtörténhetett például, hogy a Mexikóvárosban élők egy részét, pl. egyes kórházak mit sem sejtő személyzetét, élő vírusokkal oltották be, azért volt olyan magas ott és akkor a halálozási ráta. Amikor végül a vírus magától kezdett terjedni, persze nagyságrendekkel kisebb lett a megbetegítő képessége, mert az emberi immunrendszer simán megbirkózott vele. Azaz a leírások alapján nem zárható ki  a szándékosság sem. A katonai, vagy oltóanyaggyártói kísérletezés. Különösen, ha Jane Burgermeister feljelentését is figyelembe vesszük.

Az is elképzelhető persze, hogy a laborból kiszökött (vagy kiszöktetett) vírus ellen a védekezésül, de már túl későn adott oltás miatt legyengült immunrendszerű emberek haltak bele a fertőzésbe, amit oltás nélkül simán átvészeltek volna.

A legvalószínűbb persze, hogy nem történt más, csak érvényesült az az általános érvényű biológiai törvény, miszerint a jövevények egy új területen sokkal agresszívabban szaporodnak és terjeszkednek mint az eredeti élőhelyükön - magyarul, amikor egy új vírus egy új fajt fertőz meg, akkor az elején nagyságrendekkel súlyosabb tüneteket okoz.  

Hogy pontosan hogy is történt, talán sosem tudjuk meg. Tény azonban, hogy a H1N1  nem éri meg a felhajtást, nemhogy az oltást.

Az H1N1 mexikói felbukkanását követő, kizárólag az oltóanyaggyártók érdekében kirobbantott amerikai sajtóhiszti mára már halkulóban van, mert a kisebb, kevésbé irányított, azaz nagyobb közlési szabadsággal bíró médiumok boncolni kezdték a H1N1 témát, és hamar gyanússá vált, sőt bűzleni kezdett néhány dolog. Azóta egyre csak szaporodnak a H1N1 elleni oltás miatt tiltakozó csoportok. Az emberek kezdenek rájönni, hogy mint már sokadszor, megint át akarják verni őket.

Mindeközben a nyilvánvaló tények ellenére a kormányzati "oltasd be magad" kampány zavartalanul folytatódik az USA-ban, és itthon is. Politika és pénz. Obama próbálja rákenni a válság okozta problémákat a sertésinfluenzára, a szocialisták pedig komoly ábrázattal adják elő magukat, mintha valóban aggódnának az egészségünkért, ami pedig az eddigiek alapján csak azt jelentheti, hogy anyagilag érdekeltek. Az egész H1N1 ügy kapcsán olyan érzésem van, mintha egy gyakorlat folyna a kormányzatok részéről. Hogy mi lenne, ha tényleg súlyos járvány lenne. Egy gyakorlat folyamán viszont nem oltunk be embereket kétes hatásfokú és nagy hirtelen összecsapott vakcinával. Bár lehet, hogy azt is meg akarják tudni a gyakorlatból, hogy hány embert képesek elbizonytalanítani és beoltani úgy, hogy a delikvensek vakon tartják oda a karjukat, bármi is van a fecskendőben.

De ha alig oltatják be magukat az emberek, akkor sincsen probléma! A védőoltások gyártása világviszonylatban is az egyik legnagyobb biznisz, melyből a H1N1 vakcina önmagában is 49 milliárd dolláros üzlet. Ha pedig állami költségvetésből finanszírozzák, mint nálunk akkor még üzleti kockázata sincs. Máris szomszéd már harminc éve tudta, hogyan kell ezt csinálni. Lásd erről ezt a pár perces rajzfilmrészletet.

Orron át megszerzett védelem

Az USA-ban kétféle anyag létezik. Egy split vakcina (thimerosallal), és egy olyan megoldás, ahol is a legyengített vírusokat tartalmazó folyadékot a páciens orrába spriccelik. Hazánkban ez utóbbi nem kapható, pedig a kockázata jóval kisebb volna, tekintve, hogy a szervezet saját elsődleges védekezőmechanizmusát használja ki. A MedImmune cég orrspray-hez hasonló vakcináját viszont nem ajánlják egyelőre  asztmásoknak, ötven év felettieknek és kisgyermekeknek, mivel még nem tesztelték le kellőképpen. Ennek ellenére pl. Washington államban a döntéshozók a terheseknek és a gyermekeknek inkább ezt választották a higanyos vakcina helyett. 

Ha mégis oltatni akarja magát valaki

Igyekezzen viszont az, aki a kockázati csoportban, vagy azon kívül az oltás mellett döntött! Az oltóanyag beadásának csak a járvány kitörése előtt egy hónappal, de legkevesebb két-három héttel van értelme, hogy elérje a megfelelő védettséget. Ha valaki későn dönt, és akkor oltatja be magát, amikor már benne van a vírus, azzal csak sokkal nagyobb bajt okoz magának! Akár úgy is járhat, mint a szerencsétlen mexikói ápolók. 

Ám a viszonylag csekély érdeklődés ellenére (amin csak az ukránoknál kitört, a médiában  H1N1-nek hazudott járvány változtatott egy keveset) sem hiszem, hogy időben be fogják tudni magukat oltatni az arra eltökéltek. A kormány ugyanis nem adta ki a vakcina elosztásának munkáját az erre szakosodott, a gyógyszertáraknak szállító cégeknek, nehogy már véletlenül elég oltóanyag legyen a gyógyszertárakban. Hiába van legyártva tehát a sokmillió adag vakcina, a gyógyszertárakban százasával állnak a receptek. Ennek okát csak találgatni lehet. Vagy a nyilvántartás miatt van így, amit kötelezővé tettek, vagy azt a látszatot akarják kelteni a hiánnyal, hogy tömegesen jelentkeznek az emberek oltásra, vagy csak nem akaródzik nekik kifizetni a disztribútori költségeket. Hihetetlen szarrágás folyik a kormány részéről, miközben a vakcina (nem vicc) közel 100%-os árréssel kerül a fogyasztóhoz.

A Fluval P nyomokban tojásfehérjét tartalmaz, a tojásallergiások figyelmeztessék az orvosukat. A médiában eredetileg az terjedt el, és én is azt írtam, hogy tojásallergiások csak kórházban kaphatják meg a védőoltást, de erről később kiderült, hogy nem igaz.
Viszont olvastam olyan gyermekről, akinél a meglévő, csekély mértékű tojásallergia  fokozódott az oltás után. Tehát csak óvatosan! Az oltóanyag egyébként többféle antibiotikumot is tartalmaz. A gyártási eljárás folyamán ugyanis ezekkel védik meg az oltóanyagot a baktériumoktól. Gentamicin szulfátot, Vancomycin-t, Neomycin-t és Ciprofloxacin-t. Ezt azt jelenti, hogy penicillinérzékeny személyeknek nem adható. Mivel a vírust formaldehiddel ölik el, a formaldehid érzékenységről is szólni kell az orvosnak.

Hoaxok, idióta körlevelek

Nem árt persze figyelembe venni azt sem, hogy nem kevés rémhír és kacsa jelent meg a H1N1-gyel kapcsolatban. Gondolok itt elsősorban az olyan baromságokra, melyek az emberiségnek (vagy a magyaroknak) a H1N1 oltással történő szándékos kiirtásáról regélnek, vagy arról, hogy névre szóló, korlátlan memóriával rendelkező (röhej) RFID chip-eket tesznek az injekciós tűkbe és onnantól kezdve irányítanak majd bennünket. 
De vannak ezeknél jobbak is. Ezen a "bináris biokémiai fegyveren"  még én is elgondolkoztam egy pillanatra. :)

Amikor olyan leveleket kapunk, aminek a tartalma józan ésszel nem hihető, vagy eleve nem ellenőrizhető forrásból származik, pl. mert egy anonim személy ismerőse, vagy az ismerős ismerőse az alanya, azokat ugorjuk át, vagy igyekezzünk meggyőződni az írás igazságtartalmáról.

A bizalom hiánya

Az ügy kapcsán persze rögtön felmerül annak kérdése, hogy egy valós veszélyeket jelentő járvány esetén nem volna magától értetődő, hogy az oltóanyag és az oltás beadása minden állampolgár számára térítésmentesen legyen elérhető? Vagy ez mégsem egy komoly járvány? És van-e járvány egyáltalán? Az évek során megfigyeltem, hogy az ÁNTSZ még akkor sem beszélt soha járványról, amikor a barátaim több mint fele beteg volt és alig lézengtek a diákok az iskolákban. Most ezzel szemben csak elszórt megbetegedésekről hallani, de a WHO azt mondta, tehát a kormányok szerint járvány van.
Az emberek viszont látják, hogy az ún. járvány inkább oltásmarketinget jelent,  mely esetben a kormányok félelemkeltési igyekezete nem egyéb, mint egy felesleges (esetleg veszélyes) fizetős oltás kormányszintű reklámozása. Ha legalább ingyen lenne a vakcina, akkor a népesség egy része az állam gondoskodását látná az oltásban. Persze akkor sem lenne tisztességes, hogy az állami adóforintokat a semmire költik el, de így, hogy fizetni kell az oltásért, érthető az emberek fokozott ellenállása, hiszen nem csak arról van szó, hogy az oltás jelent-e kockázatot, vagy sem, hanem zsebre is megy a dolog. 4000 Ft/koponya a beadatással együtt. Ez utóbbi pedig nem mindegy a magyar jövedelmi viszonyok között sem. A világon pedig legkevesebb négymilliárd ember egyszerűen halálra lenne ítélve egy valódi pandémia esetén, tekintve, hogy ennyien vannak, akik kevesebb, mint 400 forintból élnek naponta. Velük mi lesz egy világjárvány esetén?

Mondják, hogy a mai oltóanyagok biztonságosak, és semmi közük ahhoz, ami az USA-ban megölte és lebénította az embereket, ami biztosan így is van, de a politikusok és a multicégek már annyiszor verték át az embereket a huszadik században, hogy az egykori  bizalom mára szertefoszlott. A társadalom és a szakmai körök jókora hányadának a H1N1 oltáshoz való elutasító hozzáállása tökéletesen leképezi ezt. Azt mutatja meg, hogy a Föld népei mennyire bíznak meg a fölöttük ténykedő hatalomban, és a saját kormányukban. Ha megbíznának  bennük, nem lenne okuk kételkedni. Nem véletlen tehát, hogy hazánkban olyan alacsony az oltásra jelentkezők száma. Ezt még tovább csökkenti a tény, hogy fizetős vacináról van szó, továbbá, hogy a magyar kormány már elárulta magát az oltáskampány kezdetén, amikor is kiderült, hogy a népgazdasági szempontok, azaz a kieső betegnapok aggasztották elsősorban, nem a lehetséges halálesetek száma. Egyébként is, miért hinnének az emberek egy hitelét vesztett, velejéig hazug és korrupt, bűnözőkből álló pártok, bizalomra méltatlan kormányának? 

Észre kell vennünk, hogy ami a H1N1 körül zajlik, az a nyugati demokrácia, pontosabban a demokráciának nevezett valami tökéletes csődjét mutatja, hogy az emberek többsége nem bízik a saját választott vezetőiben. Merthogy a kétkedés világviszonylatban jelentkezett, nem csak nálunk. A H1N1 "járványnak" egyszer csak vége lesz, mint egy nyári zápornak. Jelenleg is kevesebb vizet zavar, mint a szezonális influenza, de a jövőre nézve igen komoly a veszélye, hogy amennyiben egyszer egy valódi járvány tör majd ki, az tarolni fog, majd pedig kitör a pánik. Csak mert az elején ugyanúgy nem fog senki hinni a kormányoknak. Megérett hát az idő egy globális rendszerváltásra. De ez már egy másik történet.


Nibiru 

2009.09.06


Amit még érdemes elolvasni:

Újinfluenza ellen igyon fehér bort! - orvosi javaslat

dr. Keszthelyi Gyula blogja

The Washington Times: Pánikjárvány

MNO: Az olvasónak már rég meg kellett volna halnia (az előbbi cikk alapján)
A higanymérgezésről és a thimerosal toxikusságáról
Miért utasítja vissza sok egészségügyi dolgozó a sertésinfluenza elleni oltást?
A Jog az Egészségért Egyesület közleménye (PDF)
A H1N1 vírus "sajnos" nem elég veszélyes
A hazai orvosok félnek az oltástól
Újinfluenza: gyanús oltások
Védőoltások - Ami bizonyítottan nem hat: a BCG oltás
Dr. G. Buchwald: Oltások tegnap és ma

Udvardy Zoltán: Világnézeti influenza
Gazdag István: H1N1: mennyei manna a rendszergazdák számára
  (Megj: nem a számítógépes rendszergazdák, hanem a rendszer gazdái számára)

A közeli jövő vírusterápiája?Utólagos jegyzetek a témához időrendben:

2010.06.29

2009 December 18-án az Európa Tanács vizsgálatot kezdeményezett a WHO-val szemben a pandémia botrány miatt. Az előterjesztés címe: Pandémia koholmány - veszély az egészségre. Ebben kifejtik, hogy "az influenza ellen szabadalmaztatott orvosságok és oltások terjesztése érdekében a gyógyszergyártó cégek tudósokat és a közegészség normáiért felelős hivatalos szerveket befolyásoltak, hogy világszerte riasztózzák a kormányokat, hogy azok a szűkös egészségügyi forrásokat hatástalan oltásokra pazarolják, amivel több millió egészséges embert tettek ki az elégtelenül tesztelt oltások ismeretlen mellékhatásainak."

Az előterjesztést a bizottság egyhangúlag elfogadta, a vizsgálat 2010 januárjában indult.
A 2010 júniusára elkészült jelentéstervezet pedig sokat elárul. Pontosabban beigazolódott minden, amiről sokakkal egyetemben írtam. Többek között, hogy gyógyszergyárak fizették a WHO-bizottság tagjait, és hogy a járvány elmaradt, mert hogy kamu volt.

Mindezek ellenére az ÁNTSZ az Omninvest által gyártott, 10-szeres higanytartalmú oltóanyag szavatosságának meghosszabbítására készül. Azt hangoztatva, hogy "a H1N1 vírus változatlanul jelen van, ezért a veszélyeztetetteket továbbra is be kell oltani" Felmerül a kérdés, hogy ezek vajon nem hallgatják a híreket? Vagy ezzel a görcsöléssel saját magukat próbálják igazolni?

S vajon megtudjuk-e valaha, a beoltottak közül hány embernek lett, vagy lesz egészségkárosodása? Merthogy pl. gyermekek esetében egy-másfél évig is eltarthat, amíg a higany hatása megjelenik.

2010.10.08

2010 nyarán az Európa Tanács, és több független szervezet vizsgálata bizonyította a fizetett gyógyszeripari ügynökök jelenlétét a WHO-ban, és az egyes országok, így Magyarország döntéshozó szervezeteiben egyaránt. Úgy tűnik azonban, hogy egyedül kis hazánkban nem történt meg a tisztulás. Magyarországon még mindig, most 2010 őszén is tovább folyik a kampány egy nem létező járvány elleni oltás beadatásáért, hacsak mégoly burkoltan is.

Miközben szerte a világon megsemmisítik az elmaradt "világjárvány" miatt lejárt vakcinákat,
nálunk az ÁNTSZ 2010 augusztus 10-én meghosszabbította az Omninvest-es, tízszeres higanytartalmú vakcinák lejáratát, és tovább szorgalmazzák azok beadását. Az országos tisztifőorvosnő meg arról beszél az ATV-nek, hogy világjárvány "már" nincs, de... holott soha nem is volt világjárvány, és ezt neki is pontosan tudni a kell. Egyszerűen elképesztő. Talán a Fidesznek nem ártana körülnézni az ÁNTSZ-ben sem, ha korrupcióról van szó. Vagy szakmai inkompetenciáról. Mert a napnál is világosabb, hogy mi zajlik. H1N1 tehát nincs, de vakcina az van. És el kéne adni, hogy pénz legyen belőle. Ez fontos számukra, még mielőtt mindenki megtudja, hogy nem is a H1N1 vakcinával elvileg megelőzhető változata okozta a halálos fertőzéseket, hanem annak egy D225G elnevezésű variánsa. És hogy tavaly a nagy világjárványban harmadával kevesebb ember halt bele, mint a hagyományos influenzába.

2010.12.09

A magyar statisztikai adatok nem megbízhatóak, de az USA-ban tavaly a terhes nők felét beoltották a H1N1 kampány során. Ennek mára már megbízható eredménye van, amit a minap nyilvánosságra is hoztak. Az adatok megdöbbentőek. A vetélések száma több mint 700%-al emelkedett a beoltott nők körében a korábbi évhez viszonyítva. Összességében a vakcina alkalmazásával összefüggő magzati elhalás 2440 százalékkal nőtt 2009-ben az előző évekhez képest.

A tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik csupán a szezonális influenza elleni oltást kapták meg, azoknak háromszor, míg  kombinált (H1N1 elleni anyagot is tartalmazó) oltóanyagot megkapottak között tízszer volt nagyobb a vetélések száma a korábbi években mért értékeknél. Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) szerint ez nem lényeges, és a változatlan formában kiadott 2010/11-es védőoltást ismét minden korosztálynak és embercsoportnak egyformán ajánlja. Nincs ez másként kis hazánkban sem.

Forrás: Natúrhírek

2011.02.08

2010-ben Finnországban szokatlanul nagy számban, összesen tizenöt gyermeknél állapítottak meg narkolepsziát, akik valamennyien megkapták a GlaxoSmithKline által gyártott Pandemrix nevű oltóanyagot. A szomszédos Svédországban 2010 augusztusig hat hasonló esetet regisztráltak. A Pandemrix-oltóanyagot már mintegy 90 millió embernek adták be világszerte a H1N1 vírus okozta fertőzés elleni védekezés céljából és számos további országból érkeztek jelentések az álomkór miatt. A finn vizsgálat megállapította, hogy a Pandemrix-szel beoltott gyermekek kilencszer(!!!) nagyobb eséllyel lettek narkolepsziásak. A kérdéses oltóanyagot egyébként már 2009 óta nem alkalmazzák már Ausztriában, mivel használatakor különböző komplikációk léptek fel kisgyermekeknél. Most jutottunk oda, hogy a WHO azzal állt elő, hogy nyomzást indíttatna az álomkórt okozó oltás miatt. Na hiszen! Pont ők, akik a hisztériát előidézték. Érdekes nyomozás lesz.

A narkolepszia az alvás-ébrenlét szabályozásának egyik zavara. Legfőbb jellemzője az állandó fáradtság és álmosságérzés leküzdhetetlen nappali alvásrohamokkal.

                                                          ***

A múlt évben elkerülte a figyelmemet a hír, miszerint a H1N1 elleni oltóanyagot gyártó Omninvest vissza akarta fizetni 2 milliárdos állami támogatását, miután vizsgálat indult a jogtalannak tűnő ügylet kapcsán. A KEHI a 2 milliárdos állami forrás jogtalan felhasználása miatt büntetőfeljelentést tett.

2011.12.08

Miközben már elkezdődött - azaz abba sem maradt - a H1N1 oltáskampány a hivatalos szervek és a kormány  részéről, a mai napig több olyan eset is a látókörömbe került, ahol megtapasztalták a H1N1 oltás következményeit. Fiatal férfi teljes testes bénulása, két olyan szintén bénulásos eset, ahol még időben felismerték, hogy a mi a baj, ezért mindkettőnek "csak" az arcidegei haltak el visszafordíthatatlanul, valamint egy 3 éves egészséges és cserfes kislánynál az oltás után kialakuló autizmus. Egy a H1N1 oltás miatt lebénult kisfiú esete bekerült az egyik bulvárlapba is, aminek kapcsán most elkezdtek összeállni a tartós és maradandó egészségkárosodást szenvedett sorstársak, hogy bepereljék az Omninvestet.


2012.02.16


Itt találtam az alábbiakat. Csak azért másolom ide ki, mert kár lenne, ha eltűnne.

Megérte?

Hatásosság számokban

A svédek a 60 %-os átoltottsági aránnyal (sertesinfluenza ellen) toplistásak a világban. A négy skandináv ország átlaga 45 %. Németországban ez 8 %, Lengyelországban meg egyáltalán nem oltottak. No akkor lássuk az eredményeket. A svédországi halálozás nem volt kisebb, mint a németországi. 100.000 lakosra 0.31 %-os halálozás, kb. ugyanennyi Németországban és 0.47% Lengyelországban.

A statisztikai számítások szerint evvel a 60 %-os átoltottsággal 6 életet mentettek meg.
Ehhez képest eddig 183 oltással összefüggésbe hozható narkolepsiás gyereket jelentettek.
(És ez csak a narkolepsziás esetek száma. A többiről nincs infó a blogban. (A szerk.))

Ez a toplistás „massvaccinaton" több mint duplájába került, mint - ami hivatalosan - a népegészségügyi szempontból még rentábilis befektetés. 1 Qualy (1 egészségesen leélt életév megszerzésére fordított költség) jelenleg 500.000-600.000 SEK-re van maximálva, ami még népegészségügy szempontból „megéri" A vakcináció esetében ez 1.3 millió SEK, de ez csak nőni fog, ahogy a mellékhatások miatti kártéritések összege nő majd.

Tökre megérte. Nem?

2012.02.20  (Utolsó jegyzet az oldalhoz.)

Kis hazánkban egész télen folyt az oltáskampány. Sikerrel: "Idén a tavalyi kiugróan alacsony átoltottsági arány után újra többen kérték az influenzavakcinát: körülbelül 400 ezerrel többen, 1,3 millióan oltatták be magukat." (forrás) Pedig még gócpotok sem voltak itthon, nem hogy járvány. Ehhez nem kell több kommentár, én a magam részéről nem követem tovább az eseményeket ezen az oldalon. Mert aki három év alatt nem fogta föl, hogy mi folyik itt, az már nem is fogja.

Az oldalt a mai nappal végleg lezártam.

Nibiru


 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.