nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Egészség kategória - Linkajánló                                                               Frissítve:  2011.12.08

Barátaim oldalai


Linkajánló - Egészség kategória


Linkcsere partnerek

Mézfutár
Méz ügyben számos botrány borzolta és borzolja a kedélyeket. Érdemes vigyázni, hogy hol és kitől  vásárol az ember mézet. A Cserényi család méhészete az egyik azok közül a méztermelők közül, akik komolyan veszik a méhészetet és azon kevesek egyike, akiktől a neten is lehet rendelni.

Ajánlott webhelyek, linkek

Nebáncsvirág Egyesület
Ezen a honlapon mindent megtalálsz majd, amit tudni akartál a védőoltásokról, ha felelős döntést akarsz hozni.

http://hpvoltas.atspace.com/
A humán papillomavírus (HPV) elleni oltást félrevezető és felelőtlen cikkek, műsorok reklámozzák. Nem esik szó bennük az oltás gyenge hatékonyságáról, mellékhatásairól, szövődményeiről, áldozatairól, és arról, hogy eddig - írd os mondd - semmilyen bizonyíték nincs az oltás védőhatására. Ezért született meg ez a lap.

Zoldterkep.hu
Nagyszerű aktív webhely, ahonnan megtudhatjuk, hogy hol vannak jó, hagyományos piacok, (helyi élelmiszer kategória) ökoboltok, fair trade üzletek, természeti értékek és sok más egyéb hasznos, vagy érdekes dolog Magyarország területén. (Én az üzemeltetők helyében kiterjeszteném azt adatbázist minden magyarok lakta területre.) Nem csak egészséges élet(mód) kategóriák vannak, de én a piacok kapcsán fedeztem fel őket.

Járj piacra!
Bár időm híján a piacos bevásárlásokat szinte mindig a párom, vagy az apósom intézi, de ha úgy adódik, szívesen kódorgok és kóstolgatok én is ahol piac van, legyen az itthon, vagy külföldön. Sajnos itthon - főleg a fővárosban - az igazi piacok eltűnőben vannak. Az olcsó standok szisztematikus eltüntetésével a termelők helyét a nagybanin vásárló kofák foglalták el, s ha nem ébredünk időben, megszűnik a változatosság, eltűnnek a helyi ízek, unalmassá válik, globalizálódik a piacnak nevezett hely és már nem lesz különbség a multiknál és a piacon kapható termékek között. Járj piacra, és vásárolj helyi termelőnél!

ketesaruk.hu
A kétesáruk.hu szerkesztői igen terjedelmes fába vágták a fejszéjüket. 
Céljuk, hogy folyamatosan értesüljön mindenki a veszélyes élelmiszerekről, mérgező gyermekjátékokról, balesetveszélyes árucikkekről és egyéb veszélyes termékekről.
Az élelmiszerriasztás rovatuk folyamatosan, a nap 24 órájában frissül.

http://giulio.freeblog.hu/
A "szókimondó doki", dr. Keszthelyi Gyula blogja. Nem csak orvosoknak!

natursziget.com
Általános olvasgatásra ajánlott színvonalas webhely.

napfenyes.hu
Váradi Tibor Napfényes Élet Alapítványának honlapja.

A Buteyko Légzés Központ honlapja
Butejko professor asztmásokat gyógyító légzéstechnikáját itt lehet elsajátítani.
Ha valaki bővebben kíváncsi, olvassa el Az asztma valóban gyógyítható c. cikket! Butejko professzor légzéstechnikájának leírása is megtalálható benne.

ujmedicina.hu
Dr. Hamer korszakalkotó felfedezése. Ő bizonyította be elsőként (még 1981-ben), hogy a rák lelki eredetű betegség. Meg is hurcolták érte rendesen. A bizonyítékait megsemmisítették, és nem túlzás, hogy inkvizíciós eljárást indítottak ellene. Bár azóta már számos könyv jelent meg a témában, ami ezzel foglalkozik, Dr. Hamertől 86-ban elvették a praktizálás jogát, amit azóta sem kapott vissza. Mindazok ellenére, hogy a kutatásait azóta már a szlovákiai Trnava Egyetem is igazolta.

Tények és tévhitek
Szendi Gábor nagyszerű webhelye, már a neve is sokat elárul. Aki különösnek találja, hogy alant külön szekciót is nyitottam egyetlen webhelynek az ajánlómban, az biztosan nem ismeri Szendi Gábor szenzációs írásait! Ha pedig nem ismeri, akkor minél hamarabb nekilát, annál jobban jár. Szendi Gábor az  egészségünket érintő témákban oszlatja a dogmákat és tévhiteket kíméletlen szakszerűséggel. A koleszterintől a són át a vitaminokkal kapcsolatos tévhitekig mindennel leszámol, de ostorozza a gyógyszeripart is, ha éppen ők vannak a soron. Szendi Gábornak jónéhány igen érdekes könyve is megjelent már, emelett több webhelyet is jegyez, valamint számos magazinban, és az egészséggel foglalkozó webhelyen megjelennek az írásai. Néhányat lejjebb kiválogattam a kedvenceim közül, de alig akad olyan a "központi" azaz a Tények és tévhitek oldalakon, ami nem mond újat valamilyen formában.

Tudatosvasarlo.hu
Az egyik kedvenc webhelyem. A fórumok sok helyen a különböző termékek forgalmazóinak - magánszemélynek álcázva persze - átlátszó kampányanyagává silányulnak, ennek ellenére a helyet mindenkinek ajánlom, aki nem ismeri.

dikloracetat.hu
Volt egy izgalmas új felfedezés néhány éve: egy egyszerű és olcsó molekula a diklóracetát (DCA) erősen rákellenes hatásával kapcsolatban. Erről szólt a belikelt honlap, részletesen, de idő közben megszűnt valamiért, ezért nem azt, hanem egy az anyaggal kapcsolatos - jobb híján Origós - cikket raktam a régi honlap címe mögé.

Egy kanadai kutatócsoport jött rá a DCA csodájára, majd cikket is írtak róla egy orvosi szaklapban. A dolog onnantól megállíthatatlanul terjedt a betegek között, és saját maguknak kezdték vásárolni a szert és összegyűjteni a tapasztalataikat. Ezzel csak az a gond, hogy mivel nem tudni még pontosan, hogy mi a helyes adagolás és nem léteznek klinikai tesztek sem, a szer elszámított, hosszabb távú alkalmazása perifériás neuropátiát, vagy májkárosodást okozhat. Ráadásul már több ízben rajtakaptak csalókat is, akik placebót árultak jó drágán a neten. Ha valaki mégis ezen töri a fejét, és tud angolul, ezen a helyen vannak összegyűjtve a témában a tapasztalatok, cikkek, eredmények.

További cikkek magyarul a témában: 1  2

dr. Szendi Gábor néhány írása

A sómítosz
Az emberek úgy tudják, hogy a sózás káros az egészségre, pedig  ennek épp az ellenkezője az igaz, a sótlan étrend pedig csak egy vallás a sok közül.
Ide vág még Tejfalussy András kissé harcias írása arról, hogyan károsítják egészségünket a nátriumszegény, káliumtartalmú diéta szorgalmazásával.
Kár, hogy Szendi később egy másik "sós" cikkében külön kitér a káliumozott só káliumtartalmára, mint amivel semmi gond nincs. Nem gondoltam volna, hogy egyszer tévhitelek fog leírni a honlapján. Mikor pedig pont neki illene tisztában lennie az idevágó tényekkel. :(

Az asztma és az agy
A balkezességről tudjuk, hogy a jobb agyfélteke dominanciája okozza. , a stresszről pedig, hogy a bal agyfélteke aktivitását csökkenti. A cikkből viszont kiderül, hogy azoknál az embereknél, akiknél a jobb agyfélteke domináns (azaz balkezesek), vagy ahol stressz miatt csökken a bal félteke aktivitása,  sokkal gyakoribb betegség az asztma.

A Koleszterinmítosz I-II.
Szendi Gábor átfogó és alapos írása a koleszterinről, azaz a koleszterinnel kapcsolatos hivatalos álláspont cáfolata nagy mintákon végzett kutatások alapján. Bár a koleszterinnel foglalkozó oldalamon is ajánlom, úgy gondoltam, nem hagyhatom ki itt sem.

A C-vitamin
A vitaminokkal kapcsolatban gyakran halljuk, hogy ha túladagoljuk, őket, akkor  egészségkárosodást okozhatnak. Igaz lehet ez bizonyos vitaminok esetében (pl. béta karotin, A vitamin), de szinte minden egyéb esetben kiderült, hogy csak rémhír, szándékos hazugság. Szendi Gábor ezen írása a C-vitamin áldásairól szól.

Kell-e nekünk influenzaoltás?
A gyógyszeripari függetlenségére büszke British Medical Journal hasábjain nemrég ingerült vita bontakozott ki, miután egy független kutató azt állította: az influenza elleni oltások különféle okokból hatástalanok, illetve biztonságosságukat kevés tény támasztja alá. [...]
2005-ben az Archives of Internal Medicine orvosi szaklapban megjelent, az USA egész lakosságát felölelő elemzése kimutatta, hogy miközben az USA 65 év feletti lakosságának 1980-as 15%-os oltottsági szintje 2001-re már 65%-ot ért el, az influenza okozta halálozás jóformán semmit nem változott.

Most aztán fájhat a fejünk - Az Algopyrin-Quarelin ügy népegészségügyi kockázatai
Az Algopiryn vényköteles lett. A paracetamol tartalmú gyógyszerek nem. Milyen érdekes, hogy a paracetamol egészségre igen káros hatásairól alig tudunk valamit. Hogy a véletlen és könnyű túladagolása súlyos májkárosodást okoz és bele is lehet halni? Az egyébként is gyengébb fájdalomcsillapító hatású paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítók ötvenszer veszélyesebbek, mint az Algopyrin. Igen ám, csak az Algopyrin eladása nem üzlet!

A kalciumpótlás veszélyei
A kalciumpótlás többet árt, mint használ, ez a legújabb vizsgálatok eredményének rövid összefoglalója. A D vitamin szedése pedig nem változtatja meg a szervetlen kalcium sók bevitelének káros hatását. Az is mindegy, hogy sokat, vagy keveset viszünk be szervetlen kalciumból. A káros hatás ugyanakkora.

A naptejek, napvédő krémek veszélyei
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a melanómát nem az UV sugárzás okozza, hogy a népesség D vitaminszintje vészesen alacsony, s hogy a mértékkel, leégés nélkül gyakorolt napozásnál nincs egészségesebb dolog. Dr. Mercola cikke arra hívja fel a figyelmet, hogy a napvédő szerek nem csupán passzív ártalmat jelentenek azáltal, hogy gátolják a D-vitamin szintézist, hanem aktívan serkenthetik a melanóma vagy más rákok kialakulását.
A cikkben szó van az A vitamin-ról és származékairől, melyek veszélyes napvédő adalékanyagok, valamint az Astaxanthinről, mely a legmodernebb belső napvédő.


Cikkek, tanulmányok  

A Balaton mérge (2007.05.08)
Egy régi téma, most már letagadhatatlanul. Emlékeztek még az angolnapusztulásra? Már akkor is szó volt róla, hogy mi volt az oka. Ma már be sem zöldül a Balaton. Egész évben kék a víz a cianobaktériumoktól, (kék alga) melyek bizony emberre is veszélyes mérget termelnek. Aztán a hét végi fürdőzés után szerdára jön a hasmenés, amit az ételre fogunk. A kormányok pedig azt hirdetik, hogy tiszta a víz! Kiváló a víz! Most már nem lehet tovább halogatni a cselekvést, akkora a baj. Ugyanez a kutató már írt egy részletesebb cikket is még múlt éve szeptemberében a dologról:
Kék zászló rózsaszín mesével (nol, 2006.09.07)

Transzzsírsavak.
Tudod mik azok a transzzsírsavak? Aki szereti a margarint, vagy félkész ételeket szokott vásárolni, netán a gyorséttermek lelkes látogatója, annak a saját érdekében érdemes ezt elolvasnia. Még egy cikk a témában:
Nyílt támadás a transzzsírsavak_ellen (sg.hu 2006.06.14)
 
Az asztma valóban gyógyítható
Butejko professzor légzéstechnikájának leírása

Életért a Földért az Egészségért Alapítvány (ÉFE)
A "bolond" honlapja. Egy hely, amit ajánlani fogok a majd egyszer elkészülő filozófiai részén is a honlapomnak. A tartalom nagyszerű, megérdemelne egy kis design-t a hely.

Üzleti biztosítók: a gazdagok rühellik saját népüket I. - II.
Egy kétrészes cikk az üzleti biztosítókról. "És ez még semmi", ahogy a reklámokban szokták mondani.

Többet árthatnak a tisztítószerek, mint a baktériumok (HírTV 2007.05.06)

Tejfalussy András: Kálisóval és szennyezett vízzel a magyarság ellen (2006.11.25)
A cikk egy világos kivonatolása Tejfalussy András webhelyén (aquanet.fw.hu) taglalt témának. Azért hasznos, mert a szerző webhelye olyan mint egy hatalmasra nőtt karbantartás nélküli dokumentumtár. Szinte lehetetlen áttekinteni az ott  felhalmozott, óriási mennyiségű anyag miatt. Pedig nagyon fontos témával foglalkozik.

Egy szórólap lányoknak
Az utóbbi években egyre gyakoribb, hogy HIV vírussal fertőződnek olyan fiatal nők, akiknek fekete afrikai barátjuk van. Ma Magyarországon a 20 év körüli HIV-fertőzött fiatal lányok száma egyenletesen emelkedik, több mint 90%-uk (!) esetében a fertőzést alkalmi, fekete afrikai partnertől kapták. A HIV-vírus magyarországi tovaterjedése és az afrikai néger bevándorlás közötti összefüggésről ad felvilágosítást fenti szórólap.
Faliújság gyanánt is tökéletes, kihelyezhető közösségi helységekben, munkahelyeken, kollégiumokban, illetve kézről-kézre is hasznosan terjeszthető.

A glutamát (E620-E625) káros hatásai

Ez az ízfokozóként használt anyag megbújik az ismeretlenség homályában, pedig már 1968 óta cikkeznek róla.

5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy
Igen tanulságos olvasmány!

Mindennapi mérgünket az étkezéssel kapjuk
Lovas István ismertetője egy itthon nem kapható könyv anyagáról mely magára vonta nem egy multinacionális cég haragját.
 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.