nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Nibiru honlapja - Ajánlott  hír- és információforrások                                 Frissítve 2014.04.13

Barátaim oldalai


Ajánlott hír- és információforrások
Internetes hírportálok

Hírlevelek
TV-k és rádiók
Magazinok, folyóiratok
Fontos, nem portál jellegű orgánumok
Blogok, magánoldalak


Hírportálok

Alfahir.hu
Az Alfahírt olvasva úgy tűnt, hogy egy újabb jobbikos portál született néhány éve. Mintha a Barikádot, a kuruc.info-t  és a Hunhirt ötvözték és egy kis bulvárral fűszerezték volna. A siker borítékolva volt szerintem. A Barikád végül egy online felület nélküli hetilapra degradálódott, a hajdani barikad.hu domain pedig az alfahírre lett irányítva. Az alfahír pedig népszerűbb mint valaha.

Kuruc.info
A nemzeti radikalizmus erősen szókimondó, nem ritkán szubjektív indulatoktól fűtött portálja. Népszerűségükre jellemző, hogy más orgánumok szerkesztői is gyakran velük  kezdik a napot, akár bevallják ezt, akár nem, mert gyakorlatilag nem létezik olyan amit ők ne írnának meg. Ez az egyetlen hely ahol semmilyen szájkosarat nem alkalmaznak, ezért számos támadásnak voltak már kitéve a születésük óta. Domain nevet egyszer (régen kuruc.hu voltak) szolgáltatót pedig jópár alkalommal kellett változtatniuk már a leállításukra tett kísérletek miatt. Minden kétséget kizáróan ők az ország egyik legolvasottabb hírportálja. Nagyobb népszerűséget is elérhetnének, ha jelzőktől és indulatoktól mentesen, tényként közölnék a híreket, a dolog érzelmi részét pedig rábíznák az olvasóra, de úgy tűnik, hogy a civil szókimondással keresztezett fiatalos virtus  már önálló  formává nőtte ki magát. Időnként magánjellegű információk nyilvánosságra hozatalával is provokálnak, aminek tanulsága is van: Kuruc.info, magyar sors (Hunhir 2008.07.16)

Ellenkultura.info
Igen érdekes és informatív publicisztikák. Egyik kedvencem. Semmiképp ne hagyd ki!

Hunhir
Színvonalas nemzeti irányultságú online közéleti napilap. Szinte minden hírük olyan, amit el kell olvasni. Külön kiemelendő a magyarságot érintő, az egész Kárpát-medencéből származó hírek gyűjteménye a portál alsó részén.

Kárpáti Harsona
Az fiatalabb radikális hírportálok közül a Kárpáti Harsona az egyik legígéretesebb. Nem egy  másokról másolgató hírgyűjtögető tucatportál. Ami külön említésre méltó, hogy Popovits János és Rőczey János többnyire e-mailben terjedő nagyszerű írásai is otthonra találtak itt.

Független Újságírók Szövetsége
(FÚSZ)
A neve félreérthető. Nem valami szervezetről van  szó, hanem egy hírportálról. Válogatott híreket, publicisztikákat hoznak le, melyek között nem ritkán új információkra is lehet bukkanni.

Jövőnk.info
Ezen a magát régebben hungarista hírportálként azonosító helyen a polkorrekt elhallgatás nyomával sem találkozni.

Kitekintő
A belpolitika szinte mindent elnyom a médiában. A Kitekintő ezzel szemben kifejezetten a nagyvilág híreivel foglalkozik. A hely nem jobbos, de mivel a maga nemében hiánypótló, érdemes benézni hozzájuk is.

Antiwar.com
Angol nyelvű oldal, máshol nem hozzáférhető hírekkel, információkkal. Az Iraki helyzettel és az USA "antiterrorista" tevékenységével és kettős mércéjével kapcsolatban találtam rá. Az itt olvasható anyagok felettébb más színben láttatják a dolgokat, mint a hazai tömegmédia.

Közel-keleti hírforrások gyűjteménye 
Ez a közel-keleti eseményekkel foglalkozó helyek egyik legátfogóbb linkgyűjteménye. Ha tisztán akarsz látni, hogy mi is történik arrafelé, ez egy kiváló kiindulási pont. (Angol nyelvtudás szükséges.)

Hazankert.com
Tóth Judit, egy emigrációban élő igaz magyar volt. Az ő szerkesztésében jelent meg az azonos nevű kanadai magyar újság, és ő vezette az ottani rádió magyar nyelvű műsorát is. Ezen kívül két érdekes blogot is működtetett. (lásd a blogok között) 
Tóth Judit 2008 augusztus 23-án eltávozott közülünk, a hazankert.com és Judit két blogja azonban megmaradt óriási információs bányának. 

Hírlevelek


Régen többen is voltak, de mára már a Nemzeti Hírháló az egyetlen komolyabb nemzeti hírlevél küldő az országban. Független és megbízható hírforrás. Érdemes feliratkozni, ha nincs időnk, vagy kedvünk loholni a hírek után napi szinten, de akkor is, ha csak kiegészítőként olvassuk, mert gyakran hoz le olyan híreket, ami egyébként elkerülné a figyelmét az embernek. Tevékenységüket nonprofit végzik. A Hírháló híreit a webhelyükön is el lehet olvasni.

A Nemzeti Hírháló egy ideje tartalmilag is gazdagodott. A Hírháló Rádió alapból is megszólal, ha a honlapra érünk, de létezik már Hírháló TV is, ahol témára válogatott filmek hosszú sorát találjuk meg.


TV-k és rádiók

A már a 2010-es választások előtt is narancsos öncezúrát gyakorló, több szempontból is hitelét vesztett, már-már bűnösen polkorrekt hazai "jobboldali" média a választások óta  alig leplezett Fideszes szócsővé alakult át. A régen itt szerepelt orgánumokat ezért 2010 tavaszán véglegesen eltávolítottam. Aki keres valamit, az a többivel együtt megtalálja a magyarportal.hu -n. Ez a hajdan volt MAVIP-os Világrádió és VilágTV utódja. Ezen a helyen elérhetővé tették az összes hajdanán online hallgatható és nézhető TV-t és Rádiót.

Akad azért néhány a pártoktól független, vagy legalábbis annak látszó orgánum is, de ezek egyelőre nem képesek ellensúlyozni a fősodorvonalbeli média agymosását és butítását:

Hungária televízió (Minden, ami a többi médiából kimaradt.)
Nemzeti 1 TV (2011 januárjában indult kísérleti adás, alternatív heti híradóval.)
Szövetség TV (politikamentes)
Szentkorona Rádió
Vezér TV (Az oldal baloldalán a kis TV-re kattintva nézhető, politikamentes)


Magazinok, folyóiratok

Arany Tarsoly 
Színvonalas, napi politikától mentes hagyományőrző havilap vegyes tartalommal. Külön is figyelmet érdemel a negyedévente megjelenő, gyermekeknek szóló, de felnőtteknek is sokszor újat mondó foglalkoztató füzetük is.

Dobogó 
Ennek a kéthavonta megjelenő folyóiratnak nincs szüksége a népszerűsítésre, önmagától jó. Írásaik hiánypótlóak, gondolatébresztőek, a magyar őstörténet és történelem meghamisított és elhallgatott igazságait boncolgatják. Mindenkinek ajánlom. Honlapjukon sok mást is találunk, mint például egy kiváló  előadásokat tartalmazó videókból álló gyűjteményt. Érdemes rászánni az időt.

Kárpátia
A gondolkodó magyarok lapja. Főszerkesztője az idő közben a Jobbik országgyűlési képviselőjévé lett Z. Kárpát Dániel. 11 éve jelenik meg ez a szinte egytől-egyig érdekes és értékes cikkeket tartalmazó kis alakú nemzeti magazin.

Rubicon
Az ismert történelmi ismeretterjesztéssel foglalkozó érdekes folyóirat online változata.
Egy hosszabb honlap átalakítás után egy ideje újra működik a Kincstár, ahol a Rubicon régi számainak érdekesebb cikkeiből találunk válogatást. 

Kapu

Az egyik legismertebb, mértékadó folyóirat. Honlapjukon sok más érdekes anyag mellett mindig hozzáférhető az előző szám PDF formátumban. A lap előfizetői a Kapu teljes archívumához is elérést kapnak a webhelyen.

Turán
Tudományos igényű, a magyarok történelmével, eredetkutatással foglalkozó, negyedévente megjelenő színvonalas folyóirat. Internetes elérhetőségük nincsen.

Hunnia
A magam részéről nagyon fontosnak tartottam a Hunniát. A liberálisok által kiátkozott negyedévente megjelenő folyóirat mértékadó volt a maga nemében. Az egyik legigazabb magyar, Kunszabó Ferenc főszerkesztő halála óta a lap és a hozzá tartozó honlap megszűnt. Sajnos csak a folyóirat megszűnésekor döbbentem rá, hogy mennyire kevesen ismerték. Legújabb információm szerint a Hunnia teljes archívuma olvasható lesz a neten a későbbiekben.

Európai Idő
Egy romániai magyarok által szerkesztett, meglepően magas példányszámú, kéthetente megjelenő érdekes lap. Itthon kevesen ismerik, pedig az interneten fellehető válogatott anyagok mellett honi szerzők írásait is tartalmazza. Az archívumuk pdf.ben olvasható. Mivel a honlapon elég nehéz megtalálni, inkább belinkelem külön:
2006/6 előtti archívum. A 2006/7 számtól kezdődő archívum egészen a mai napig.

Szittyakürt 
A lap internetes kiadása. Válogatott cikkek, írások, archívum. 


Fontos, nem portál jellegű webhelyek

Antidogma.hu a szellem szabadságáért.
Egyik kedvencem ez a webhely. Azoknak ajánlom akik elég bátrak, hogy kitekintsenek az össztársadalmi, egyezményes, önkábító és -pusztító hazugságfelhő alól és a valóságot akarják látni. Az is itt nézzen körül, aki nem tudja, kicsoda Guillaume Faye, vagy Alain de Benoist!

Dr. Léhmann Görgy ügyvéd honlapja
Ez a tisztességes, pártoktól független, az igazságért kiálló ügyvéd olyan darázsfészkekbe nyúl bele, melyekről majdnem mindenhol igyekeznek nem tudomást venni. Az egyik legkomolyabb munkát végző jogász ma az országban. Lendülete és energiája csodálatra méltó. Ha pl. a devizahitelesek problémája valaha is megnyugtatóan és általánosan rendeződik, az nem a Fidesznek, hanem nagyobb részt Léhmann György-nek lesz köszönhető.

Polgári Hangtár
Valami régi, vagy csak régebbi hanganyagot, hírt, esetleg videoanyagot keresel jobbos témában? Itt nézz körül! Videó kevés van, de annál több audio. Rengeteg videóanyag audiosávja is megtalálható itt, ezen kívül érdekes régi cikkek is.

Utólag
Lemaradtál valamiről? Nézz be Teddy nagyszerű archívumába! Az igazán lényeges videók archívumja mellett friss anyagokat, sőt érdekes előadások videóit is megtaláljuk itt. Érdemes elböngészni közöttük.

Drábik János írásainak gyűjteménye

Lakatos Pál honlapja

Greenpeace
A szervezet magyar nyelvű oldala. Mindig aktuális, érdemes többször is benézni ide, hogy ha komolyan akarjuk venni Balogh János professzor örökségét.

http://www.freedom.hu/IIvh/
A II. világháború eseményeiről más megvilágításban.

www.trianon.hu Egy webhely, olyan hírekkel melyek napjainkban valamilyen módon Trianon közvetlen, vagy közvetett eredményei, vagy ahhoz kapcsolódnak. Ami a hazai  médiából kimarad a témában, az itt megtalálható. A webhely időnként hosszabb ideig nem frissül.

HHRF
A Hungarian Human Rights Foundation, a magyarok emberi jogaival foglalkozó alapítvány honlapja, a magyarok jogait érintő hírekkel.
 

Blogok, magánoldalak

Vastagbőr
Az egyik kedvenc blogom. Minden, ami belefér.

ludasmatyi.wordpress.com
Radikális politikai hírválógatós blog volt. A szerkesztője sajnos 2007 január 2 óta nem írt bele egy sort sem. Vélhetően ez is egyike azon helyeknek, melyek az írója halála után még fennmaradnak egy ideig, míg egy hackertámadás, szerverhiba, vagy ki nem fizetett díj miatt végleg el nem tűnik az internetről.

Tóth Judit (hazankert.com) is itt hagyott bennünket. A blogjai, a magyar.wordpress.com valamint Tempus Omnia Revelat (később már csak Tempus) továbbra is olvasásért kiáltanak. Reméljük, hogy igaza lesz neki abban, hogy az idő mindenre fényt derít. Ő mindent megtett azért, hogy úgy legyen.                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.