nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Kedvenceim                                                                                           Frissítve: 2013.01.13

Barátaim oldalai


Kedvenceim

Forradalom, most!
Ha azt mondaná valaki, hogy holnapra eltűnik az interneten tárolt összes információ, és csak néhány általam kiválasztott webhely maradhat meg, igen nehéz dolgom lenne, de az egészen biztos, hogy ezt a honlapot választanám egyiknek. A Forradalom, most! c. honlap a világ legfontosabb témáit vesézi. Az emberi tudat, tudatosság forradalma az egyetlen lehetősége a fajunknak, ha valóban emberként és nem alkalmazkodó, túlélő gépezetként kívánjuk élni az életünket a jövőben. A Filmek oldalon hozzáférhető minden olyan film, ami számít, ha valaki tisztán akarja látni a világot. Alkotóik célja, hogy az emberiség józanabb felének végre megjöjjön a kedve ahhoz, hogy éljen a szabadságával, és a maga szintjén és eszközeivel részt vegyen egy jobb, emberibb, a józan észre, és a tudományra alapozott világ megalkotásában.

Antidogma.hu
A szellem szabadságáért. Ezen a webhelyen kikezdenek mindenféle dogmát, legyen szó vallásról, politikáról, vagy történelemről. Az emberek többsége örökölt klisék, dogmák, tabuk mentén építi fel a gondolkodását, alakítja ki a véleményét. Ezen klisék, dogmák, azaz az emberi szellem feljődése gátjainak a lerombolásán fáradozik az antidogma.hu.  Feltétlenül nézzen körül itt, aki nem tudja, kicsoda Guillaume Faye, vagy Alain de Benoist!

Férfihang.hu
Európa hanyatlása a feministák megjelenésével kezdődött és még mindig az a közösséget romboló zászlóshajó. Ehhez csatlakozott később az amerikaiaktól átvett polkorrekt politika, a genderegyenlőség, a humanizmus és a hasonló eszmék, hogy ezek összefogva a maradék erőt és megmaradási esélyt is elvegyék Európától. Könnyű, mert a kontinensen a képmutatás, a gyermeteg igazodási kényszer és a féktelen egoizmus sajtosan agymosott egyvelege uralkodik. Még mindig, pedig már csak a hülye nem látja, hogy mindezek következtében a fehér ember és az európai kultúra teljes eltűnése már szinte  visszafordíthatatlan tény. A Pozsonyi Ádám által oly jól leírt állapothoz képest a fenti honlap üdítő jelenség az interneten.

A Zeitgeist Mozgalom
A Zeitgeist (Korszellem) c. filmek kapcsán beindult mozgalom egy új, emberibb világért.
A Vénusz Projekt: tervezzük meg a jövőnket, ahol nem a bankárok, korrupt politikusok, és  szervezett vallások irányítják a világot. A hely már számos nyelven elérhető, de van külön magyar nyelvű oldala is. Sőt valaki már csinált egy magyarországi fórumot is egy ideje!

Kincsesláda.hu
A Kincsesláda egy nonprofit webhely tele izgalmasabbnál izgalmasabb témával. Mindenkinek szívből ajánlom a böngészését!

Kőrösi Csoma Sándor hagyatéka az interneten.
Kőrösi Csoma Sándor MTA-ban őrzött hagyatékát lehet itt megtekinteni és elolvasni.
A webhely születése a rajta található érték miatt igazi esemény volt, még a Magyar Rádió is külön oldalt szentelt neki.

Magyar Táltos Holnap
Egy DC közösség honlapja volt (Magyar Táltos Hub), ami túlnőtt önmagán. Szerkesztője elismerésre méltó  tudástárat halmozott fel a legnagyobbak előadásaiból. Pap Gábor, Kiszely István, Badiny Jós Ferenc, Varga Csaba, Szántai Lajos és Bakay Kornél, hogy csak néhányat említsek. Az anyagok írott formában nem hozzáférhetőek. A Magyar Táltos Hub jelmondata: "Amit ingyen kapsz, ingyen add tovább!"

Forrai Sándor Rovásíró Kör
Az öreg Forrai Sándor nem régen halt meg. Életművét az általa alapított kör folytatja. Akinek szívügye a rovásírás, vagy csak meg szeretne tanulni, az nézzen itt körül. 

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom honlapja
Ha valakinek elege van már a fővárosban zajló parkolási mizériából, az irreálisan magas parkolási díjakból, vagy abból, hogy a parkolási társaságok nyelik le a parkolási díjak és a pótdíjak nagyobbik hányadát, miközben sehol sem épül új parkoló, az látogasson el ide. 

Sütty! NLP blog
Csúcs egy blog! Ha valaki nem tudja, mi az az NLP, vagy csak szeretne új impulzusokat kapni a személyiségfejlesztés terén, nézzen be ide. Garantálom, hogy nem szabadul majd egykönnyen! (Kár, hogy 2008 májusa óta nincs új bejegyzés benne.)

Napút.hu
Az Életfa Kulturális Alapítvány vegyes témakörű webhelye.

www.jeindia.hu
Egy érdekes és szinte élő webhely Indiáról. 

Terebess.hu

Terebess Gábor webhelye. Aki el szeretne mélyedni kissé a kelet világában és irodalmában, érdemes ide ellátogatnia. A terebess.hu-n található E-tár az egyik legnagyszerűbb ilyen témájú gyűjtemény a neten.

A nap csillagászati képe
A csodák kategóriája. A NASA 1995 óta minden áldott nap elhelyez a neten egy képet a kozmosz egy szeletéről, rövid magyarázattal, és érdekes linkekkel. A régebbi képek is mind napra pontosan hozzáférhetőek.

http://kedvescimbora.extra.hu
Tóth Győző biokertész honlapja. A honlap egyelőre nem is annyira a biokertészet csinját-bínját mutatja be, mint inkább a hangulatát adja vissza annak, hogy milyen az, ha valaki  úgy él, ahogy érdemes. 

Tuba tanya
Évek óta szeretnék beszámolót írni olyan magyar helyekről, ahol jártam, és ahol különösen jól éreztem magam. Ezek egyike a Tuba tanya. A Hortobágyi puszta szélén álló hely igazi kikapcsolódást ígér mindenkinek, aki oda téved. A tulajdonos Rápolthy István hamisítatlan hortobágyi hangulattal, finomabbnál finomabb hagyományos étkekkel, igazi népzenével, és könnyfakasztóan vidám műsorral várja a pihenni, mulatni vágyó vendégeket. Pista a szó legszorosabb értelmében gondoskodik arról, hogy úgy érezze magát az ember, mintha családtag lenne. Mivel már jópárszor megfordultam a Tuba tanyán, tanúsíthatom, hogy ez nem valamiféle, az üzlet érdekében mímelt dolog a részéről, egyszerűen ilyen a természete. 
 A Tuba tanyán meg is lehet szállni, új építésű vályogházakban. A szállás minőségére jellemző, hogy milyen kínosan ügyelnek a tisztaságra. Olyan mintha mikroszkóppal takarítanának. A területen számos őshonos magyar állat él, de lovagolni is lehet, és nem csak felnőtteknek. Egyszer ha odáig jutok, teszek majd föl képeket is. Addig, aki kíváncsi, nézze meg a tanya honlapját!

thesecret.hu
A 2006-ban megjelent film alapján létrejött magyar webhely és közösség. Ha nem tudod mi az A Titok, itt az ideje, hogy utána járj! Ha megnézed a Titkot, és megérted, ha akarod, gyökerestül megváltozhat az életed! A jelenleg ismert változatok (sajnos a hazánkban megjelent könyvet beleértve) számos fordítási elégtelenséget tartalmaznak, ezért a Titok c. film eredeti amerikai változatához új magyar feliratot készítettem sokak örömére.

Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET)
A Tisza mentén élők példaértékű regionális összefogása a problémáik kezelésére, megoldására, javaslatok kidolgozására, az élet, a kultúra és a természet harmóniája érdekében, határoktól nemzetiségtől függetlenül.

www.arpad.org
Magyar vonatkozásban az egyik legjobb webhely, amivel valaha találkoztam!

Magyarító könyvecske
Magyar nyelvvisszaújítás. A gyűjtemény anyaga internetes formában. Mindenkinek ajánlom, aki utálja hogy folyton idegen kifejezésekkel bombáznak bennünket, a legtöbbször feleslegesen és indokolatlanul.

www.minden-ami-magyar.hu
Egy egyre bővülő képtár magyar témában, keresővel.

Fűszerek boltja
Nemigen találni hasonló gyűjteményt a neten a fűszerekről. Ez talán a legjobb hely ebben a témában. Érdekessége, hogy ez valójában egy fórum egyik topikja, melyen a megnyitása óta töretlenül gyűlik az információ.

Rácz Lehel

Nem is értem, hogy miért nem ismeri mindenki a nevét. Rácz Lehel a Manna-Rax feltalálója. Az ő ötleteinek hiányos ellopásával csinálta meg dr. Hidvégi Máté a gyengébb hatású és szörnyű ízű, ugyanakkor jelentős izraeli tőke bevonásával gyártott,  agyonreklámozott Avemart. Rácz Lehel - sajnos - nem perel, de nem is hagyja magát. Lepereg róla a gonoszság. Hidvégi "barátai"  ráküldi a fogyasztóvédelmet, az adóhatóságot, de ő csak tovább gyártja a Manna-Raxot és Bio Életházakat épít. Le akarják vele bontatni, majd bulldózert akarnak ráküldeni, de végül nem sikerül nekik. Erre micsoda véletlen - leég a háza míg ő odavan. Rácz Lehel nem csügged, újjáépíti "Főnixház" néven. Hallatlan életerő és optimizmus, igazi magyar virtus. Ez Rácz Lehel.

M2 interjú Rácz Lehellel Oskó Judit: Szép otthonok, remek házak c. műsorában.

Duna TV-s beszélgetés Rácz Lehellel az Életházról. 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.