nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

 Linkajánló - magyar                                                                                 Frissítve:  2012.03.06

Barátaim oldalai

Magyar vonatkozású ajánló

Rovás.info
Küldetéssel rendelkező kiváló honlap. Hírek, események, könyvek. Életre kelt magyar örökség. Az ő szervezésükre indult el a rovásos helységnév táblák magyarországi elterjedése.

Forrai Sándor Rovásíró Kör
Az öreg Forrai Sándor nem régen halt meg. Életművét az általa alapított kör folytatja. Akinek szívügye a rovásírás, vagy csak meg szeretné tanulni, az nézzen itt körül.

www.arpad.org
Magyar vonatkozásban az egyik legjobb webhely, amivel valaha találkoztam!

Magyarító könyvecske
Magyar nyelvvisszaújítás. A gyűjtemény anyaga internetes formában. Mindenkinek ajánlom, aki utálja hogy folyton idegen kifejezésekkel bombáznak bennünket, a legtöbbször feleslegesen és indokolatlanul.

www.minden-ami-magyar.hu
Egy egyre bővülő képtár magyar témában, keresővel.

Magyar Táltos Holnap
Egy DC közösség honlapja volt (Magyar Táltos Hub), ami túlnőtt önmagán. Szerkesztője elismerésre méltó  tudástárat halmozott fel a legnagyobbak előadásaiból. Pap Gábor, Kiszely István, Badiny Jós Ferenc, Varga Csaba, Szántai Lajos és Bakay Kornél, hogy csak néhányat említsek. Az anyagok nyomtatott formában nem hozzáférhetőek. A Magyar Táltos Hub jelmondata: "Amit ingyen kapsz, ingyen add tovább!"

Mentsd meg a rackát!
A magyarok hajdanán csak a rackát nevezték juh-nak a merinóféléket illetve származékokat pedig birkának. Fogyasztani pedig csak a rackát fogyasztották, mivel a racka juh húsa - és ezt sajnos kevesen tudják - a merinói fajtákkal ellentétben nem tartalmaz a hús élvezeti értéket jelentősen csökkentő faggyút.
A magyar szürke marha és a mangalica fogyasztása hamar beindult és az állomány szerencsére lassan, de biztosan szaporodik, de a rackának egyelőre nincs ismertsége.
A többség ma sem ismeri a különbséget racka és birka között, ezért ódzkodnak a fogyasztásától. Pedig paradox módon csak akkor van remény a fennmaradásukra és újra elterjedésükre, ha megvesszük és megesszük őket. Mivel a múltban, jellemző módon szinte minden őshonos magyar fajtát (szürke marha, mangalica, racka stb.) elhanyagoltak, így a kihalás szélére került ez a különleges fajta is. Jelenleg is mindössze 2000 anya él az országban. Ha tudnák  az emberek milyen finom, újra elszaporodhatna.
Mentsük meg a rackát!

http://sicambria.extra.hu
Egy új webhely Szikambriáról, azaz Ősbuda váráról. Dr. Lánszki Imre ökológus, Pilis-kutató, és a Fehérvár - Fehér Folt Alapítvány honlapja. (Agyonhallgatott tények webhelye a meghamisított történelemmel szemben.)

Magyarságtudományi Intézet
A nevük elriasztó lehet azok számára, akik megszokták, hogy ehhez hasonló neveken általában a magyarságot gyalázó, történelemhamisító társaságok szoktak működni.
Esetükben viszont nem erről van szó, és ez már a tagok névsorából is messziről látszik. A magtudin.org webhelyen nem csak őstörténeti, nyelvészeti, régészeti kérdésekről találunk cikkeket, tanulmányokat, de sok más témában is.

Magyar várak

Ez a honlap egy hatalmas és nagyszerű alkotómunka eredménye. Igazán megérdemelne egy saját domaint. Elismerésre méltó, amit itt összehoztak az alkotók. Egész Nagy-Magyarország összes váráról van itt információ. Képek, leírások, történelem, alaprajzok.

Filmhíradók Online
Akit érdekel a XX. század elejének történelme, az vélhetően hosszú órákat fog ezen a helyen tölteni. A kommunisták hatalomátvétele előtti összes magyar filmhíradó megtalálható itt.

Magyarekszer.hu 
Szkíta-hun-magyar tradicionális ékszerek. Igényesen, nemes anyagból (ezüst) lkészített, szép munkák. Nem szoktam ilyesmit belinkelni, de ez esetben kivételt teszek.

www.trianon.hu
Trianon történetén kívül napjaink "trianoni"  híreit találjuk itt meg.

Történelmünk alapkérdéseinek tisztázásáért

Tomory Zsuzsa: A magyar-etruszk rokonság kérdése magyar szemmel

Mihi honlapja
Hazafias dalok, versek, nagyszerű gyűjteménye. Mihányfalvi János (alias Mihi) több témában is üzemeltet hasonló honlapokat, az oldal tartalomjegyzékének aljáról azok is elérhetőek. Érdemes mindet felkeresni. Egy interjú Mihivel.

Monográfok: W. Penfield kanadai professzor kutatása 2005.08.23
A montreali McGill Egyetem kiváló professzora, Wilder Penfield, 1960-ban megbízást kapott a Rockefeller alapítványtól, hogy kutassa ki, hogy van-e a földünkön valamilyen alapvető gén. Az eredmény felettébb érdekes.

A magyar nemzeti címer

Magyar népi hangszerek
Egy nagyszerű webhely a témában érdeklődőknek.

Varga Csaba: Jan Slota és Glatz Ferenc
Varga Csaba könyveit mindenkinek tudom ajánlani. Szokatlan volt tőle, hogy a Slota féle megnyilatkozásokra reagált, de mindenképpen tanulságos.

Varga Csaba: A szlovák nyelv a magyar egy sajátos változata
Ez a link hozzáférhető az előző helyről is, de úgy érzem, hogy önmagában is nagyon érdekes.

Arvisura.freeweb.hu 
Egy webhely az Arvisuráról. Ha nem tudod mi az, akkor itt az ideje, hogy elmélyedj benne!

www.maghar.hu
Ez az oldal nagyon vegyes. mindenki annyit hisz el belőle, amennyit jónak lát, nem az én dolgom megítélni. Aki még nem hallott a sumér-magyar nyelvrokonságról, annak ezt az oldalt különösen ajánlom a maghar.hu-ról. A témában számtalan nagyon jó könyv is született egyébként.

A szabír-magyarok őstörténete
Biró József írása sorba veszi, hogy mit tanítanak rólunk Európa diákjainak.

www.pelzo.hu
Izgalmas kérdéseket boncolgató könyvek kiadójának honlapja. A kiadványok között érdemes körülnézni. Tudtad pl., hogy az istergami (esztergomi) oroszlánok egy ősi térkép is egyben? Vagy hogy az esztergomi várhegy palotaegyüttesének vonulata pontosan az Oroszlán-csillagkép mintázatát követi? Ha nem, akkor érdemes itt körülnézned. Az Esztergomi királyi várkápolna megmentéséért (ahol az oroszlánok, pontosabban egy oroszlán maradványa is található) évek óta folyik az aláírásgyűjtés.
Látható, hogy a romjaiból a múlt század elején feltámasztott páratlan szépségű kápolnának még az állagmegóvásától is irtóznak azok, akik az oroszlános festményben is a magyarság múltjának egy elpusztítandó szeletét látják. És - talán ugyanezért - az egyház sem töri magát, hogy a kápolnát felújítsák.

Karpatmedence360.hu 
Gömb és körpanorámás képek a Kárpát-hazáról. 

Alkotmányossági Műhely és Fórum
A történeti magyar alkotmányosság rehabilitásását célzó cikkek, könyvek, vitaanyagok, levelek, és minden más ezzel kapcsolatos anyag. A honlap szerkezete átláthatatlan,  szerkesztője sok éve hozzám hasonlóan elszigetelten  vívta a harcát. És még mindig nem adta fel, pedig belátható ideig nem lesz igazi magyar kormánya ennek az országnak, így igazi magyar alkotmányunk sem. 

Magyar Évezredek Baráti Társaság
Egy győri csapat, akik összehozzák az embereket, akik meg akarják élni, érteni, vagy át szeretnék adni a magyar hagyományokat. Megmutatják, hogy milyen közösségeket kellene létrehozni országszerte.

Szántai Lajost fontos forrásnak tartom, előadásai magával ragadóak.
Legtöbb előadása hozzáférhető a Magyar Táltos Hub-on!  Ami onnan le lett szedetve, az itt található meg. Sajnos ehhez képest csak kevés anyaga létezik nyomtatott formában, van olyan is, ami csak a neten olvasható:

Szántai Lajos: Pálosok
Szántai Lajos: Mátyás és a Pálosok
Szántai Lajos: Árpádházi Királyok fényes nemzetsége - Koppány Kupája

Látszatok

Egyházi tabu: Regnum Marianum
Miközben a Rákosi által leromboltatott Regnum Marianum templom helye nemzeti gyülekezőhely, addig az Erdő-féle Magyar Katolikus Egyház napjainkban hallani sem akar még az alapok feltárásáról sem. Helyette az 1990-es években Budapest XIV. kerületében, az eldugott Zoborhegy téren épített Regnum Marianummal takarózik, s a revizionisták halálát várja. Miközben az ember azt hinné az egyházról, hogy akarja a megújulást, a magyar feltámadást, egészen más látszik.

Stoffán György: A kereszténységet sértő homoszexuálisok, és a néma klérus...

Az Erdő Péter jelenség
Kötelező olvasmány szemellenzősöknek.

Bérmálkozol, vagy magyarórára jársz?
II. János Pál nem adott a moldvai csángóknak magyar püspököt. Román papok, románul miséznek nekik, és most már zsarolják is őket. Azt a gyermeket, aki magyarórára jár, nem engedik bérmálkozni. 

Történelem

Eva Maira Barki: Trianon semmis! (2006.06.02)

1956 - Magyarország lángokban (korabeli film)
Ami a cenzúrázott televíziók műsorából kimaradt.

Gróf Batthyány Lajos átka a Habsburgokra

56-ban háború volt Magyarországon
Nem a forradalom bukott el, csak a szovjet csapatokkal szembeni háborút veszítettük el.

Magyar Adorján: Az Ősműveltség

Atilla, flagellum Dei malleus orbis

Cikkek, érdekességek

Nagy Béla: Van-e arany a magyar földben?
Nem, nem mezőgazdaságról van a cikkben szó, hanem valóban az aranyról. Érdekes adatok, tények a magyar aranybányászat történetéből, és kilátások a jövőre nézve.

Kiszely István: Ott kell keresni a magyarokat, ahonnan származnak
Interjú Kiszely Istvánnal. Az írás végén a Detre-féle iszfaháni leletre (ott: Iszpahán) való hivatkozással kapcsolatosan azonban lásd ezt.

Társadalom és politika

Csath Magdolna írásai a Barikád.hu-n.

Drábik János írásainak gyűjteménye

Lakatos Pál honlapja

Bogár László: A hálózatok ura
Ajánló a neves közgazdász könyvéhez


 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.