nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Nibiru honlapja - A változások szele                                                                          2008.04.26

Barátaim oldalai


A változások szele

(Avagy miért tűnt el a napi politika a nibiru-hu-ról?)

Egyre-másra szűnnek meg, vagy dugulnak be végleg a jobboldali portálok és kezdeményezések a neten. Az EIN, a Falanx, a Jobbinfo vagy az Igazmondó blog, a Nyiltan.com hogy csak néhányat említsek. Azt hiszem Borla, az EIN szerkesztője mondta ki azt annak idején, amiért a legtöbb jobbos hely feladja: nem töltötte be a küldetését. Jó néhány év nibiru.hu-s tapasztalat alapján azt kell hogy mondjam, hogy igaza volt. Az évek statisztikájából egyértelműen látszik, hogy a webhelyem látogatóinak többsége nem a politikáért jön ide. Aki meg nálam a politikát olvassa, inkább vágná le a jobb kezét, minthogy a magát baloldalnak nevező társaságra szavazzon. A magyarul gondolkodókkal úgyis értjük egymást, aki pedig eddig nem eszmélt, az már úgyis menthetetlenül és örökre droid marad. Ezen felismeréseim vezettek oda, hogy egy ideje magam is tudatosan elkezdtem kihátrálni a politikából, mára pedig végleg eljött az ideje, hogy csatlakozzak azokhoz, akik felhagynak a neten történő politizálással. Legalábbis ami a napi cirkusz felesleges boncolgatását illeti.

Döntésem tudatos volt, alaposan átgondoltam, hogy mi a fontos, és mi nem. Ez persze nem azt jelenti, hogy a közélettől teljesen visszavonulok. Politikáról is fogok írni, de blogszerűen már soha többé. Ezzel le is kívánom zárni a nibiru.hu történetének egy fejezetét. A régi Nibiru honlap még valamennyire aktuális cikkeit felteszem az archívumba,  majd végül onnan is törlöm őket. A politika súlya pedig végleg megváltozik a honlapomon. Nem gyarapítom tovább azok táborát, akik arról írnak, hogy milyen rossz a helyzet, mennyi az adósság, ki mennyit lop, és mekkora gazember. Az erről írók maradnak így is elegen. Persze rájuk is szükség van, különben nem tudnánk helyes döntéseket hozni, de az én életemet egyre kevésbé uralja az egész. A manipulált, cenzúrázott, és eleve valótlan hírek áradata miatt olyan fokú szűrést és áskálást kell végezni, amiben elfárad, és amibe belekövesedik az ember. Arra is rájöttem, hogy hiába igyekszem, mindig van egy nagyobb mélység, ahonnan mindaz, amit leírok, csak egy vékony felszín csupán. És hiába látom, a mélységet képtelenség bemutatni egy olyan agymosott világban, ahol már azt sem hiszik el az emberek, amit a saját szemükkel látnak. Városi legendának, összeesküvés-elméletnek, humbugnak tartanak mindent, ami nem a manipulált tömegmédia csövein keresztül árad feléjük, ugyanakkor képtelenség rávezetni őket az igazságra. Ugyanezek az emberek a napi események hátterét sem értik, mert a média szelektív információiból, manipulált híreiből, a politikusok hazugságaiból lehetetlen a történéseket a maguk valóságában meglátni. Ha véletlenül megneszelik az igazság egy részletét, azonnal érvényesül a kondicionálás hatása: az információt felrakják az agyukban az  "összeesküvés elméletek" polcára, és rágják tovább a pattogatott kukoricát.

Talán lesz majd egy tiszta lelkű, ügyes ember, aki képes lesz egyszerű szavakba önteni a felszín alatt zajló, sokszor nem is bonyolult folyamatokat úgy, hogy az is elkezdjen gondolkodni, aki eddig mindent elhitt a politikusoknak és talpnyalóiknak. Az viszont nem én leszek, mert nem hiszek abban, hogy ha valaki nem kíváncsi, sőt szándékosan becsukja a szemét, azzal bármit is meg lehet értetni, akármennyire is tőmondatokra bontja az ember a lényeget. Ezzel próbálkozni időpocséklás, kár is görnyednem a billentyűzet fölött.

Nem, nem arról van szó, hogy feladom, csak másképp folytatom: stratégiát váltok.  Többet tudok segíteni azzal, ha a megoldásokat keresem, mintha az elém kerülő szemetet elemzem naponta, vagy akár csak hetente. Mert szemét az akad bőven, de semmit sem érünk azzal, ha rámutatunk, hogy ott a szemét, ha nincs aki eltakarítsa. A politikának pedig az az érdeke, hogy gyártsa a szemetet. Az emberek elméje is telve van a politikusok és a világ valódi irányítói által generált szeméttel, ezért mások akarata szerint élik mindennapjaikat és nem értik, hogy mi zajlik körülöttük. Ebben persze nagyban hibásak azok is, akik a rendszerváltás óta eltelt időben pusztán megélhetésből, vagy megosztási szándékkal csatlakoztak a jobboldalhoz, no meg azok is, akik ezt elnézték. Van belőlük bőven.

A jövőben tehát a szemét eltakarításával igyekszem foglalkozni. Olyasmiről írok majd, ami sokkal fontosabb, mint az a cirkusz, színház, műbalhé, amivel a politikusok elérték, hogy már zúg a fejünk, és egymásra sem figyelünk. Pedig muszáj összefognunk, különben mindig a nagytőke és a pénzlobbi fogja majd megmondani, hogy ki nyer majd a választásokon, és hogy utána milyen "reformokat" vezet be. Ezzel szemben ha a világ kollektívan rázná le magáról a politika, a bankok, a gazdasági multik és a mögöttük álló kapcsolatrendszerek manipulációit, ha tudatossá válnának az emberek, akkor minden megváltozhatna. S bár a pozitív ébredési folyamatok egyre jobban észrevehetőek, még mindig túl sokan bíznak a politikusokban. Szerencsére egyre több emberbe hasít bele a felismerés, hogy az, amit ezek művelnek, nem vezet sehová sem. A parlamentben ülő képviselőknek nevezett személyek nagy többségét értem "ezek" alatt.

A cél tehát, tudást adni az embereknek, ha változtatni akarunk. Olyan tudást, mely által kinyílik a szemük, és maguktól jönnek rá arra, hogy mi is zajlik a háttérben. Csak akkor változhat meg a világ, és válhat emberivé a szó nemesebb értelmében, ha többen lesznek az önállóan gondolkodó, a manipulációt messziről kiszúró, propagandára érzéketlen emberek, mint azok, akiket saját magukon kívül nem érdekel más. Sajnos a parlamenti "demokráciák" korrupt, anyagias rendszere csak ez utóbbi emberfajta túlélését segíti.
Legalábbis amíg nem fordítunk nekik hátat, és építünk fel, valami újat és mást. Bíznunk kell tehát egymásban és tennünk kell azért, hogy a tudás, és ne a pénz határozza meg, mi történik hazánkbban, vagy otthonunkon a Föld bolygón. Hogy a munkánk értéke minket szolgáljon és ne a magánbankokat. Hogy a miniszterek legyenek a nép szolgái, és ne fordítva. Hogy a média szolgáltatás legyen és ne hatalom. Hogy az legyen amit mi akarunk, ne az, amit a világ hatalmasaival összeborult, éppen regnáló politikai maffia megenged nekünk, miután egyeztetett egy szűk körű nemzetközi társasággal.  

Bár még alig látszik, de hazánk jó úton van afelé, hogy végre megvalósuljon az igazi  rendszerváltás. Most még csak a Monty-Python-szerű biliborogatás, boxolás folyik, de ez csak a kezdet. Egy olyan, látszólag kiszámíthatatlan folyamat indult be a magyar politikában, mely akár akarjuk, akár nem, változást fog hozni, melynek szele már borzolja a szakállam. Csak mert hajam az nincs. Hogy ennek a változásnak örülni fogunk-e, vagy sem, nem tudhatom. De már nem zavarnak a leválthatatlan vezérek, sem a hangos önjelölt pártcsinálók, sem az "egységet mindenáron" jelszóval megosztók, sem az "elegünk van"-t üvöltözők, de a Parlamentben másnap megalkuvók, sem az önjelölt hangos ripacsok, pojácák, sem a baloldaliakkal paktumozgató, és sörözgető Janus-arcú pragmatikusok, sem a  mázmagyarok, sem a kaméleonszívűek. Nem zavarnak már a  megélhetési nemzetiek, a zászlónkat érdekből lengetők, nemzeti érzést tőkésítő újságírók.  Őket mind elrendezi majd az Univerzum bölcsessége oda ahová valók.

A következő választást, minden kétséget kizáróan a protest-szavazók fogják eldönteni. A protest szavazók azonban nem a legtájékozottabbak közül szoktak kikerülni, ráadásul valamennyire még mindig működni fog bennük a "magyar" média radikálisokkal szembeni kondicionálása. Ez azt jelenti, hogy a következő választáson a Fidesz fog nyerni nagy többséggel, hacsak nem csinálnak valami irgalmatlan nagy ostobaságot. A nemzet gondolkodó része azonban nem hagyhatja, hogy a nemzeti mázzal leöntött, de a magyar emberek számára gyakran elfogadhatatlan véleményeket képviselő Fidesz majdan minden kontroll nélkül maradjon. Azt is tudomásul kell venni, hogy ami magától zajlik, arra nem tudunk felkészülni. Amire pedig nem tudunk felkészülni, azt nem leszünk képesek befolyásolni sem.

A civil nemzeti oldal feladata jelen pillanatban, hogy összeszedje magát és a gondolatait, és a jövőre koncentráljon, amennyire csak lehetséges. Ez persze nem azt jelenti, hogy fejvesztve rohanjunk a pártok kebelére, hanem hogy igyekezzünk a saját kezünkbe venni a sorsunkat. Ne váljunk önkéntes és tudattalan fogaskerékké a pártok gépezetében, hanem teremtsük meg a civil összefogást, amiből hosszabb távon majd kialakulhat egy igazságos, emberi, pártok nélküli politikai rendszer. Ha csak rövid távon gondolkodunk akkor is sok mindent megváltoztathatunk. Pl. a Fideszt, mely párt jelen állás szerint nem azért fog nyerni 2010-ben mert olyan jók, hanem mert Gyurcsány és kontraszelektált kormánya szívességet tett nekik az elmúlt években.

Nem érdemes megvárni a politikusok boxmérkőzéseinek végét, mert a meccs végén is csak egy politikus, vagyis egy párt lesz a győztes. Márpedig valódi rendszerváltás csak pártok nélkül, azokon kívül lehetséges. Ha az emberek elméjében nem zajlik le a rendszerváltás, akkor a következő választás után mindössze annyi történik, hogy baloldali bűnözők helyett egy nemzetinek álcázott pragmatikus gyűjtőpárt fog kormányozni. Az pedig baj, mert
a parlamenti bal és jobb között ma mindössze annyi a különbség, hogy a gyors halált választjuk, vagy a lassú agóniát. Ha a következő választáson a Fidesz nyer, akkor átváltunk majd lassú agóniára. Közel két éve leírtam a véleményem a Fideszről, és ez azóta egy szemernyit sem változott. Megpróbálhatjuk persze rákényszeríteni az akaratunkat a Fideszre, de az is csak civil összefogással lehetséges. Ha a civil összefogás  elmarad, akkor csupán a titkos politikai alkuk, és a különféle módon manipulált sajtó úthengere dolgozik tovább.

Egyedül csak egy szervezett civil társadalom képes rászorítani a Fideszt, hogy a következő ciklusban, amit minden bizonnyal jelentős fölénnyel fog megnyerni, megteremtse az emberek demokráciáját. Ez legyen majd az új társadalmi szerződés! Hogy a rendszert alapjaiban változtassa meg, még akkor is, ha ezzel a hatalma nagy részét elveszíti. Akkor majd látni fogjuk, hogy a Deutschok, Pokornik és a hozzájuk hasonlók  kihullanak a sorból, mert a hozzájuk hasonló politikusok alkalmatlanok a hatalom és egoizmus nélküli tiszta szolgálatra.

Indítsuk el a lavinát, készítsük elő az új rendszerváltást! A választási rendszertől kezdve az alkotmányig mindent a részvételi demokrácia felé kell majd eltolni. Csak és kizárólag ennek az érdekében szabad a Fidesszel együttműködni. Aki kompromisszumot köt vagy betagozódik, az elvész!

Jöjjetek össze, alkossatok közösségeket (szándékosan nem azt mondom, hogy "polgári köröket", mert ezt a kifejezést sikerrel nevetségessé tette Orbán Viktor és a Fidesz) ahol kicserélődnek a gondolatok, és megfogalmazzátok, hogy mit is akartok valójában, majd keressétek a többieket! Az internet áldását használva törjetek ki az elszigeteltségből! Alakítsatok szellemi műhelyeket, amelyek mögött tábor és erő van. Hallassátok a hangotokat! Fogjanak össze a falvak, kerületek. Döntsétek el mit szeretnétek és lássatok neki! Ne a gonosz ellen harcoljatok, hanem álljatok ki a jóért! Ne mástól várjátok a megoldást, hanem vegyen részt mindenki a közös munkában azzal, amihez ért!

Lesznek majd olyanok, akik a kerek asztalt hosszúra akarják majd cserélni, ahol ők ülnek az asztalfőn, és azt mondják, hogy álljatok mögéjük. Sose higgyetek nekik, mert akkor semmi sem fog változni! A beszédek ideje lejárt, cselekedni kell! Itt az idő, ne várjatok!

Mától kezdve tehát témát váltok, teszem a dolgom, a napi politikával való foglalatoskodást pedig meghagyom azoknak, akik azért és/vagy abból élnek. Ezentúl csak olyasmiről írok majd, amivel több embert érek el, és ami sokkal inkább én vagyok. Akinek pedig szüksége van rám, úgyis megtalál. Semmi sem történik véletlenül. Ez az Univerzum működésének egyik alaptörvénye.


Nibiru. 2008.04.26

Megjegyzés:

A honlapom középtávon teljesen átalakul. Az archívumban lévő anyagok csak addig maradnak meg, amíg legalább részben aktuális információt tartalmaznak. A Politika "rovat" megváltozik. A Morzsák, és a régi Igazság Pillanatai blog még használható részeit talán lebontom, ha lesz rá időm, de a blogokat végleg megszüntettem. Ha netán újra blogírásba kezdenék valamikor, abban nem lesz többé szó politikáról. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha esetleg valami kőkemény, máshol nem szellőztetett dologba ütközöm, arról ne írnék, de a politika úgy általában véve vissza fog szorulni a honlapomon. 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.