nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Az új rendszerváltás - Leküzdeni a fogalmak  zavarát                                             2007.06.03

Barátaim oldalai


Leküzdeni a fogalmak zavarát

(Ez az írásom része a Gondolatok egy új rendszerváltáshoz c. összeállításnak.)


Az új rendszerváltás egyik fontos lépése, hogy megszabaduljunk a manipulatív, globalista, polkorrekt nyelvpolitikától. Hogy leküzdjük a hamis beszédek és médiamanipulációk kapcsán az emberek agyában kialakult irgalmatlan fogalomzavart, csak rá kell mutatni, hogy miért is zajlik bizonyos szavak és kifejezések szándékosan negatív szövegkörnyezetben történő tálalása a médiában, és hogy mit is jelentenek ezek a fogalmak eredetileg. Aki ugyanis felismeri a fogalmak manipulációját, arra nincs többé hatással.

Az USA-ból indult ki a hétköznapi fogalmak polkorrekt kiforgatásának technikája, amikor is  vesznek egy pejoratív, vagy negatív érzetet keltő szót, vagy kifejezést, és azt tompított hatású megfelelőre cserélik le, esetleg valami egészen mással, pozitív értelművel, az eredeti szó jelentéséhez képest teljesen idegennel helyettesítik. Így lett pl. a buziból meleg, a cigányból pedig roma. (Azt nem is feszegetem, hogy ez utóbbi nyelvészetileg és tartalmilag is mekkora hülyeség.) Arról a szóról, hogy meleg, nem a nap melege, vagy a trópusok, és nem is a tűz jut az eszébe már a legtöbb embernek. Sőt, sokan egyenesen röhögni kezdenek a meleg szendvicsen, vagy a meleg fogadtatáson. Ezek a praktikák azonban nem képesek megváltoztatni az emberek fejében a mögöttes tartalmat, azaz továbbra is mindenki tudja miről is van szó. Az átalakítások azonban fordított előjellel is folynak, tudatos manipulációs szándékkal, amit csak részben vesz észre a többség (pl. amikor a munkatáborokból haláltábor lett) vagy egyáltalán nem, amikor is olyan politikai fogalmakat csavarnak ki és tálalnak negatív kontextusban, melyek az emberiségnek a valódi demokrácia, egy jobb világ felé tartó próbálkozásaihoz kötődnek, s mely eszmék, vagy fogalmak a globalizmus térnyerését gátolnák. Ezek esetében egyértelmű manipulációs szándék érhető tettem. 

Sajnálatos, hogy ezeket fogalmakat a látszólag ellenkező oldalon álló politikusok és független elemzők többsége is a média által a végletekig eltorzított értelemben használja, és ugyanazokkal a negatív jelentéstartalmakkal azonosítja nap mint nap.

Példák

A manipuláció egyik változata, amikor a fogalmakat szándékosan megfosztják eredeti jelentésüktől úgy, hogy azokat új, negatív értelmezésben, negatív kontextusban kezdik használni. Szándék: az elutasítás kiváltása.

nacionalizmus = sovinizmus, nácizmus
populizmus = demagógia, a butított tömegeknek tetszelgő politika
anarchia = rendetlenség, káosz
konzervativizmus = fejlődésellenesség, maradiság
radikalizmus = szélsőség

Ugyanez a helyzet amikor a káros, sőt kóros jelenségek fogalmait folyamatosan pozitív jelzők között szerepeltetik, vagy amikor egy fogalom valódi, ám negatív jelentését pozitív, de üres, vagy éppenséggel valótlan értelmezéssel fedik el. Szándék: a beletörődés, az inkompetencia érzésének kiváltása, az elfogadás felé terelés.

globalizmus            = a jövő útja, a gazdaság élénkülésének záloga, napjaink kihívása,
                              elkerülhetetlen.

génmanipuláció       = a mezőgazdaság fejlődésének a jövője, az élelmiszertermelés
                              forradalmasítása, harc az éhezés ellen, stb.

globális felmelegedés = Sebaj, majd meleg égövi növényeket is tudunk termeszteni, nem
                              kell majd annyit fűteni télen. Mediterrán éghajlat lesz nálunk, és az
                              milyen jó lesz. stb.


Ezek a fajta manipulációk végső soron az emberi közösségek számára káros, a globális tőke számára hasznos, és azok profitját maximalizáló korrupt politikai hatalmi rendszerek terjesztését, és a már meglévő ilyen rendszerek összeomlásának megakadályozását szolgálják. Az eredendően pozitív fogalmak befeketítése, a negatívak elfogadtatási igyekezete mind azért történik, mert a bank- és karvalytőke lobbija és a markukban tartott politikai érdekcsoportok nem szeretnék, ha az emberek ráébrednének, hogy igen is van alternatíva. Hogy az igazi, az emberi autonómiára és szabad akaratra alapozott elnyomás nélküli demokrácia megvalósítható. Ha ugyanis az emberek határoznák meg a dolgokat, nem lenne szükség a pártokra, a jelenleg létező politikus típusokra és az őket támogató médiumokra.

Csak arra lenne szükség, hogy az emberek észrevegyék, hogy manipuláció áldozatai, rögtön megértik annak okát is. Onnan pedig már csak egy lépés a felelős, autonóm gondolkodás kialakulása. Ha az emberek a kezükbe vennék a sorsukat, az a jelenlegi műdemokráciák végét jelentené és velük együtt tűnnének el a manipulátorok és az őket irányítók is.

A megértést és a belőle kialakuló autonóm gondolkodást ahhoz lehetne hasonlítani, mintha egy kismadár hirtelen rádöbbenne, hogy amit eddig etetett a fészkében, az nem a saját fiókája, hanem egy kakukké. Onnantól kezdve hiába tojnak a fészkébe, többé nem fogja kikölteni, és fáradságos munkával fölnevelni a kakukkfiókát. Ha valakinek hirtelen kinyílik a szeme, és rádöbben, hogy eddig szisztematikus elmekondicionálás áldozata volt, többé már nem fog rajta az agymosás.

Akinek az igazság a birtokába kerül, az többé nem veszíti el azt.


Nibiru 2006.06.03 


 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.