nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Az új rendszerváltás - A láthatatlan hatalom színházdemokráciája                        2007.06.05

Barátaim oldalai


A láthatatlan hatalom színházdemokráciája

(Ez az írásom része a Gondolatok egy új rendszerváltáshoz c. összeállításnak.)
 


Egyszer s mindenkorra be kell látnunk, hogy a pártos politizálás tarthatatlan, mert a pártokon keresztül a pénzlobby irányít. Ha nem tisztítjuk meg a demokráciát a pártoktól, és a rajtuk csüngő érdekcsoportoktól, akkor az egy dolog, hogy nem is oly sokára a magyarokat kitömve fogják mutogatni a múzeumokban, de mindemellett a Föld bolygón élő emberiség törvényszerűen fog a háborúk és a pusztulás  felé sodródni. Mert mi várható egy olyan világban, ahol a politikusok a nemzeti szuverenitást tiporják sárba a legkülönbözőbb egyezmények aláírásával?

Néhány példa ezek közül:

   ● A senki által meg nem szavazott, csak a multik érdekeit szolgáló globális kereskedelmi
     egyezmények. 
   ● A kizárólag a nemzetközi globalizmus érdekeit szolgáló WTO létrehozása, majd annak
     irányelveire való hivatkozás.
   ● A senki által nem kívánt, korrupciós, háborús és WTO-s módszerekkel  a világ
     népességére ráerőltetett géntechnológia.
   ● A néhány tucat ember által a nemzetek feje fölött kitalált európai alkotmány.
   ● Megszámlálhatatlan titkosan kezelt állam- és nemzetközi paktum.

Az ilyen és hasonló egyezmények, paktumok mind a nemzetek feje fölött köttetnek, a választóknak (nemzeteknek) nincs beleszólásuk. Alkalmazásukkor, vagy rájuk való hivatkozáskor pedig a nemzetek önrendelkezési jogát veszik semmibe. A globális tőke a kezében lévő média és a korrupció segítségével a nekik hasznot hajtó pártpolitikusok kezébe adja annak a lehetőségét, hogy a népet mint valami őket kiszolgáló, a látszatot négy évente fenntartó birkanyájat kezeljék. Az általuk távirányított média ezt a birkanyáj-hatást erősítik az öncenzúra alkalmazásával, valamint azzal, ahogyan a hírek között válogatnak. Minél jobban engedjük az embert belesüllyedni a tömegtájékoztatás bűzös mocsarába, annál nehezebben veszi észre, hogy mi történik vele. A szirének hangjától elborult agyú népesség úgy jár, mint az imádkozó sáska hímje. Nagy jódolgában leharapják a fejét. És még oda is tartja!

Nap mint nap hazudoznak, és a fejünkre taposnak a politikusok. Ott szegnek törvényt és alkotmányt, ahol csak nekik tetszik. Propaganda és elhallgatások, mondvacsinált államtitkok, elévülések, mentelmi jog, mind egy-egy kibúvó a felelősség alól. Kéz kezet mos. A klientúra pedig a politikai elit védelmét élvezi. Ha valaki mégis véletlenül fönnakad a hálón, mindig akad egy drága ügyvéd, aki kimossa a vádak alól, akármekkora gazemberséget is követett el. Milliárdos csalók és más bűnözők röhögnek a markukba. Aztán a nép négyévenként megszavazza a maguk politikusait, akik "törvényesek, de nem etikusak".

Úgy kell nekik? Úgy kell nekünk? Emberek! Ég a ház! Ég a demokrácia építménye! Égetik a legkülönbözőbb paktumok, koalíciós megállapodások, a nemzet érdekeivel gyökeresen ellentétes nemzetközi jogi és gazdasági egyezmények, valamint a mindig és mindenhol jelen lévő, intézményesített korrupció.

A valódi hatalom elsőre láthatatlan. Ha azonban jobban megnézzük, a jelenleg létező színházdemokrácia a nemzetközi pénztőke és a legkülönbözőbb érdekcsoportok lobbijai hatalmának biztosítását szolgálja a mesterségesen információszegénységben tartott, ugyanakkor haszontalan információkkal traktált népek fölött. Hagyjuk, vagy teszünk ellene?

Radikális (ti: gyökeres) változásra van szükség, mely egy új rendszerben, az emberek demokráciájában teljesedik ki, ahol nép szava szent és sérthetetlen. Ahol nem kényszeríthetnek  rendőri és titkosszolgálati módszerekkel a politikusok olyasmit a népre, amivel az nem ért egyet. Egy olyan új demokráciára van szükség, ahol minden lényeges kérdésben népszavazás dönt. Ahol a parlament csak szakmai előkészítő és végrehajtó szerepet végez, és nincsen hatalma. Ahol a rendőrség feladata a bűnözők elfogása és nem az elnyomók megingott hatalmának védelme. Ahol nem a láthatatlan hatalom és a hatalomba szavazott párt(ok) érdeke az államérdek.

Mivel az új rendszert csak a nép akaratából lehet megalkotni, mindenkit, de legalább a nagy többséget meg kell nyerni. Ehhez azonban fel kéne őket ébreszteni az álmukból. A jobboldalon is! Valaki különösen tehetséges emberre volna szükség, aki képes úgy leírni, vagy elmondani a körülöttünk zajló eseményeket, hogy az bárkit elgondolkodtasson, legyen az akár egy leharapott fejű imádkozó sáska. 
 

Nibiru 2006.06.05

Szervesen kapcsolódik:

Veszélyes színház
(Nibiru 2006.08.25)

Ajánlott olvasmány:

Drábik János: Mi is a baj? S mi rá a helyes gyógymód?
El van-e adósodva Magyarország, vagy ez is csak egy pénzügyi trükk? Ha rosszak a ráaggatott számok, kik állították ezeket elő, és miért? Miért lett a kormány a magyar társadalom érdekeinek védelmezője helyett a nemzetközi pénztőke adószedője?
 


 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.