nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Aktuális linkek

Szabadidő, hobbi  - Tartalom

Barátaim oldalai

 


 

 


  Akvárium, mint a meditáció egy formája

Ez egy régóta készülő oldal, eredetileg könyvnek szántam, de 2004-ben eltűnt valahogy a félig kész anyag, úgyhogy már sokkal kisebb lelkesedéssel láttam meg neki újra. Jelenleg még mindig csak egy rövid ismertető van itt az akváriumomról, és a halakról. Ezt váltja majd fel az akvarisztikai oldal, ha majd egyszer elkészül.

  Vadvirágok a kertben - Kertészet
 
Az élet minden formája lenyűgöz, a növények is. A szépség, amit az életünkben jelentenek, messze kárpótol bennünket a rájuk fordított időért. Persze csak akkor, ha képesek vagyunk néha lelassítani és élvezni a színeket, formákat, illatokat. Egy ideje azzal kísérletezem, hogy nem védett vadon élő virágokat honosítok meg a kertben. Ezek a virágok méltatlanul háttérbe vannak szorítva, pedig legalább olyan szépek, mint a kertészetekben árult társaik. Tavasztól  őszig virágzik nálam vegyesen mindenféle vadvirág. Vadlen,  ligetszépe, pipacs, madármályva és mások. Csak a talaj minősége korlátoz. Vadvirágok a kertben címmel szeretnék majd erről egy rövid képes oldalt készíteni.

  A mélység vonzása - Búvárkodás
 
Fiatal koromban számos extrémnek mondott dolgot műveltem. Barlangásztam, sziklát másztam, búvárkodtam. Mára már csak a búvárkodás maradt. Ha egyszer odáig jutok, hogy erről írjak, nem szakmai, hanem inkább érzelmi alapon fogom ezt megtenni.

  Egy gyermek szemével látni a világot - Fotózás

Egész kisfiú voltam, amikor először kaptam egy Smena 8M típusú szovjet gyártmányú fényképezőgépet. Mindent lefényképeztem, ami csak az utamba került. Csak jóval később jöttem rá, hogy a látásmód az, ami a fotóst jó fotóssá teszi. A technika majdnem lényegtelen. Ha valaki nem képes a világra minden nap rácsodálkozni mint egy kisgyermek, abból sosem lesz igazi fotós, hiába ismeri a fotózás technikájának minden apró csínját-bínját. Meggyőződésem azonban, hogy ezt a látásmódot bárki megtanulhatja! Erről is fogok majd írni egyszer.

 

 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.