nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Kategóriák

Jegyzetek a Nibiru.hu webhelyhez

Barátaim oldalai

 

 


A webhely folyamatosan építés, változás alatt áll. Jelenlegi állapota: Béta 0.4.55

A nibiru.hu legtöbb része félkész, vagy kezdetleges állapotban van, de úgy gondolom, hogy az információ olyasmi, amit kétszer ad, ha az ember gyorsan adja. Idővel pedig minden a helyére kerül, a hibákat kijavítom, az anyagokat befejezem, és a webhely is eléri majd azt a szintet valamikor amit elgondoltam, de már nem ezen a néven.

Miért pont nibiru.hu?

Ennek ma már nincs jelentősége.  A Nibiru egy az ősi krónikákban lejegyzett égitest, a naprendszerbe 3600 évenként visszatérő óriás. Egy időben elég sokat foglalkoztam vele.  Jóval később egy reggel egy barátom úgy üdvözölt, mikor meglátott, hogy rám bökött és elkiáltotta magát: - Ni, Biru! Ez egy tréfa volt, a vezetéknevemre célozva. Mivel abban az időben rendszeresen lenyúlták a nickjeimet a különböző netes helyeken, kipróbáltam, hogy mi lenne ha ezt használnám nicknek. Bejött.  Ez 1997-ben történt.  Később, 2003-ban beindítottam egy kezdetleges webhelyet a freeweben, majd közel év múlva, 2005 februárjában úgy döntöttem, hogy regisztrálok magamnak egy domain nevet is. Eredetileg valami Don Quijote, vagy Szélmalom.hu vagy valami ilyesmi névre gondoltam, (aki ismer, az tudja miért) de ezek, és a hasonlók már mind foglaltak voltak, így aztán hirtelen felindulásból az interneten használt nickemet regisztráltam be. Csodálkoztam is, hogy még senki nem tette meg, mert 2003-ban nagyon sokan üzletet csináltak abból a híresztelésből, hogy májusban jön majd a Nibiru. :-|

Saját kutatásom alapján egyébként elkezdtem írni a Nibiruról egy összefoglalót, de túl sok felé indultam el az írásban, és nem akartam könyvet írni belőle, így aztán inkább leálltam vele. Gondoltam ha lesz időm, megpróbálom átírni rövidebb, kivonatos formára, de ebből már nem lesz semmi sem szerintem, mert a közeljövőben megváltozik a domain nevem is nagy valószínűséggel, mert unom már a magyarázkodást, hogy miért pont nibiru.hu.

Aki a Nibirura kíváncsi - tömören

A legtöbben 2012 decemberére tették a Nibiru érkezését. 2012 után már könnyű okosnak lenni, de eleget bányásztam a témát anno ahhoz, hogy már előtte is 100% biztonsággal hirdettem itt, hogy bármi is lesz 2012 év végén , már ha egyáltalán, az nem lesz összefüggésben a Nibiruval. 
(Mondjuk azért az a nagy semmi ami végül történt, engem is meglepett.)

A jelenlegi információk alapján még az sem biztos, hogy a Nibiru, legalábbis a sumírok által leírt és Zecharia Sitchin könyveiben olvasható Nibiru létezik a maga formájában. Az igazság az, hogy bár az Enuma Elis-ben olvasható történet hitelesnek tűnik, már ha a naprendszert nézzük, a Nibiruról mégsem tudunk annál többet, mint amit a sumir teremtés eposz megmutat nekünk. A Nibiru miatt van itt a Föld a mai helyén (régen a kisbolygó övezetben volt), a Nibiru okozhatta a vízözönt is, talán némi közreműködéssel, sőt akár a hirtelen jégkorszakot is anno, amibe a mammutok fagytak bele egy szempillantás alatt, szájukban a táplálékkal, de annyi bizonyos, hogy egyik alkalommal sem lett vége a világ(unk)nak. Ha pedig nem csökkent le a Nibiru keringési ideje - és miért is csökkent volna - akkor legközelebb a 29. századra tehető az érkezése. Ennyit lehet tudni, többet nem.

Akit a téma jobban érdekel, annak ajánlom a Google-t, ám jelzem, hogy a neten fellelhető információknak több mint a kétharmada spekuláció és világvége-átverés. Az irodalmat illetően Zecharia Sitchin régi munkáit emelném ki egyedül (ő az aki ezt a dolgot először elkezdte boncolgatni), de őt is felettébb szkeptikusan kell olvasni, mert mint a hasonszőrű írók általában, ő is hajlamos volt az információkat a saját szája íze és elmélete szerint összeválogatni, ami nyilvánvalóan az igazság torzulását is jelenti egyúttal.

A nibiru.hu még béta

Amint az egyébként látszik, nem elsősorban a külcsín babrálásával vagyok elfoglalva. Személy szerint nem szeretek egy olyan webhelyre érkezni, ahol minden csicsás, flash-es, de alig tartalmaz valami információt. Én inkább fordítva csinálom a dolgot. Először a tartalom, aztán a "csicsa", bár ez utóbbit sosem viszem majd túlzásba, mert nem az én stílusom. Az izgő-mozgó flash-es és egyéb animált objektumokat pedig eleve nem kedvelem, így ilyennel itt nem, vagy csak speciális esetben fogtok találkozni. A jelenlegi TML szerkezetet már régóta nem fejlesztem, mert idejét múltnak tartom.

CMS, vagy HTML?

Már régóta probléma számomra, hogy nem látom át a webhelyem. Egyszer egy kedves olvasóm felajánlotta nekem, hogy megcsinálja a webhelyemet Joomlásra, de miután utánanéztem, letettem róla, mert nem tartottam elég biztonságosnak. Akkoriban még naponta törték fel a CMS-eket, beleértve a Joomlát is, arra meg végképp nem volt időm, hogy naponta a Joomlás fórumokat bújjam, hogy most éppen melyik lyukat kell betömnöm, hogy ne érjen támadás.
Ha pedig más csinálná meg nekem, akkor függő helyzetbe kerülnék, amit semmiképpen sem szeretnék.

Valami CMS rendszerre azonban át kéne állnom. Nagy könnyebbség volna számomra, ha csak írnom kéne. Hosszas nézelődés után a Drupal, a Php-Fusion, vagy a WordPress tűnik vonzónak, de nem volt időm, hogy komolyabban elmerüljek a témában. Majd még meglátom.

Jelentősebb változások, kronológia


2013. 02.20.
Ismét új tárhelyre költöztem. A régivel teljesen meg voltam elégedve,  mindössze túl drágának találtam az általam használt 100 Mb-nál is kevesebb és még mindig statikus tartalomhoz. A régi tárhelynek a tizedét sem használtam ki. Ez a váltás már a nagyobb változások kezdete. Szeretnék már végre új formában és új domain névvel jelentkezni.

2008.05.30
Három hónap tapasztalata alapján nagyon úgy néz ki, hogy sikerült korrekt, és jó tárhely-szolgáltatót választanom. Ahhoz képest, hogy ma milyen sok van belőlük, és hogy a váltásra mennyi idő állt rendelkezésemre februárban, hogy a folyamatos működést fenntartsam, hatalmas mázlim van. Ha ezt a színvonalat tartják, többé nem költözöm.

2008.02.20
Újabb tárhely váltás. A szolgáltatómmal abszolút semmi baj nem volt, de mert annyira biztonságos volt a tárhelyhez a kapcsolat (SCP, magas portszámon) hogy a munkahelyemről nem tudtam elérni tovább a tárhelyemet, kénytelen voltam újra váltani.

2007.03.27
Hosszas vajúdás után elkezdtem átalakítani a honlap szerkezetét, mert már nem láttam át magam sem. Az új forma alkalmassá teszi, hogy legalább már az új dolgokat, no meg a sokak által már régóta áhított archívumot megcsináljam. Ha ez megvan, elkezdem szétcincálni a bazi nagyra nőtt oldalakat is.
Hogy mikor lesz időm dinamikussá tenni a helyet, nem tudom, de legalább ki fog nézni valahogy.

2007.03.23
Múlt év szeptemberében kezdődött, hogy órákig, sőt fél napokig nem tudtam semmit feltölteni a tárhelyszolgáltatóm szerverére. A hiba egyre többször ismétlődött, de fél évig nem voltak képesek kijavítani, vagy áttenni engem egy másik szerverre. A leveleimre nem reagáltak, elegem lett. Úgy döntöttem, fene megeszi azt a pár ezer forintot, ami már ki van fizetve, és átköltöztem egy másik szolgáltatóhoz. Az új hely egy kicsit többe kerül, és nincs admin felület, lesz azonban végre jól használható statisztikám (AwStats) így nem kell minden oldalhoz a OneStat 3Kb-nyi infóját hozzábiggyeszteni, és látja az aloldalakat is, és a 404-es hibákról pontos infót ad, nem úgy mint a OneStat. Remélem az új társaság beválik majd.

2006.05.31

A régi freewebes, és az internetszolgáltatómnál lévő Nibiru.hu  maradványokat végleg megszüntettem.

2005.06.15
A honlapot fizetős tárhelyre költöztettem. Ezek után mindenki bannerek és popup ablakok nélkül olvasgathatja.

2005.02.15
Regisztráltam a nibiru.hu domaint.

2004.12.27
Úgy véltem hogy egy kissé már nagy volt az összevisszaság, és átformáltam a helyet keretesre.
Ez sem jó, mert a keresőmotorok a részoldalakra mutatnak, és alapból nem jelenik meg a navigációs sáv, de a réginél átláthatóbb. A végleges arculat már megvan a fejemben, de egyelőre fontosabbnak vélem a tartalmat.

2003.04.14

A webhely születésnapja. Annak ellenére, hogy informatikus vagyok, tehát a megvalósítás a kezemben volt, majdnem hat évig tartott, amíg végül rászántam magam, hogy elkezdjem. Előtte különböző fórumokon írogattam, de idővel rájöttem, hogy annak semmi értelme nem volt.

1997.09.10

Valakivel találkoztam ma, aki három órányi, a legkülönbözőbb témáról történt intenzív beszélgetés után felvetette, hogy miért nem csinálok már végre egy webhelyet?


 

 

                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.