nibiru.hu

 

 


Veritas Vincit!

Honlapom folyamatosan
építés alatt. (v 0.4.56)

Nyitóoldal, változásokInformatikaPolitika, közélet Magyar SzívvelEgészségSzabadidő, hobbiTudományEgyéb írások

Energia, környezetvédelem, tudomány - Linkajánló                            Frissítve:  2009.03.02

Barátaim oldalai


Energia, környezetvédelem, tudomány - Linkajánló


Energia

Az ingyenes energia hatalmi háttere
Cikk kezdőknek és haladóknak

Raisz Iván korszakalkotó találmánya
Kommunális szemétből metilalkohol!
Kapcsolódó videó

Kékenergia.hu
Rengeteg információ megújuló energia témakörben.

Sörkollektor.hu
Barkácsoló naplopók honlapja. Érdekes. A webhely nevét adó sörkollektorra először 2006-ban bukkantam egy másik helyen:

Fűtés sörösdobozokkal (A Sörkollektor)
A linken szereplőhöz hasonló szerkezetet én is terveztem régebben, de végül a szükséges méretek miatt sosem építettem meg. A probléma ezekkel a megoldásokkal az, hogy egy meglévő épület fűtéséhez, vagy hasonló megoldással melegvíz készítéséhez, az épületet rendesen meg kell adjusztálni.

Az én tervem nem sörösdobozokra alapozott, (bevallom nekem ez a bájos megoldás  eszembe sem jutott volna) hanem a bal oldalon látható vékony falú, hajlékony spirális alumínium szellőzőcsőből akartam megépíteni. A tervemben ventillátor sem szerepelt, a fűtés a fajsúlykülönbség elvén működött volna. A termosztát ebben egy motort szabályozott, mely a beömlő nyílásokon lévő pillangószelepeket nyitotta és zárta.

Fénykapu
Pájer Tibor villamosmérnök szabadenergiával (ingyen energia) foglalkozó webhelye.


Jean Louis Naudin webhelye alternatív energia témában az egyik legfontosabb webhely ami létezik. A BingoFuel nevű szerkezet pusztán csak egyetlen a számtalan rendkívül izgalmas dolog közül, amivel foglalkozik, emellett egy sor más kutatást is végez. Naudin webhelyéről tudtam meg, hogy a BingoFuel generátorban lezajló folyamatok eredeti szabadalmát (US 603.358) még 1898-ban jelentette be egy bizonyos Hilliary Eldridge.

Naudin 2001-ben hozta nyilvánosságra a készülékének első kísérleteit. A szerkezetet BingoFuel-nek nevezte el. A készülék működése érthető és világos, bárki megépítheti, akinek van egy kis technikai tudása. Ma már működik ilyennel egy csomó kismotor, autó, traktor, fűnyíró, 2 kamion, házi elektromos generátorok, és sok más gép. A dologról nem beszélnek sehol, pedig mindenki számára elérhető. A szerkezet alap változatának megépítéséhez minden ott van a webhelyen. A BingoFuel azonban csak az egyik izgalmas téma Jean Louis Naudin webhelye. Mint mondottam,  rengeteg izgalmas anyag található itt, és nem csak energia témában. A különböző elektrokinetikus  hajtóművektől kezdve a térenergia projectekig, mindenfélét találunk, és mind dokumentálva, videóval, képekkel, és modellépítési leírásokkal. Naudin mindent megépít és  kipróbál. A bemutatott szerkezetek többsége a fizika alapjait rengeti.

Egely György antigravitációs (lifter) kísérletei is nagy valószínűséggel mind Naudintól származnak. A lifter nem antigravitációs berendezés, csak jópofa elektromos játék.

Naudin Tesla kísérleteivel is foglalkozik. Többek között már 98-ban megépített egy a térből elektronokat kicsatoló berendezést (FEP v. 1.0), melynek az újabb változata már egy 15 W-os neoncsövet képes működtetni. A szerkezet 20kV-ot ad le 80Khz-es frekvencián. A leírások természetesen itt sem maradnak el.

Naudin anyagainak egy része, különös tekintettel a BingoFuel-re magyar fordításban is elérhető Tuvok webhelyén az ingyen energia szekcióban. Tuvol webhelyének ezen része külön is ajánlott!Gróf-Spanyol szélhámossága

Hagyjatok Gróf-Spanyol Zoltánnal, meg az  "éghető vizével". Az ürge egyszerűen csak magas hőmérsékleten bontja a vizet, majd elégeti. Az ő esetében tehát nincs szó önálló találmányról, csak csalásról, még inkább szélhámosságról.  A hajszárító formájú szerkezet amivel kábítja a népet, valójában orosz találmány. Aki tisztán akar látni Gróf-Spanyol úgynevezett találmányával kapcsolatban, az ezt a videót nézze meg!
Csoda, hogy az ürge még nincs börtönben. Mert ott lenne a helye.A piramis forma, mint erőmű?
Videó egy piramisról, mellyel egy 12 V-os ventillátort hajt a feltalálója. Izgi.

Térenergia
Nagyszerű valaminek néz ki. Kár, hogy csak a felét értem.

Házi gázreaktor kukoricával
A házi biogázreaktor nevű magyar találmánnyal havi legfeljebb 12 ezer forintért megoldható egy ház fűtése, áramellátása, és még szaunázni is lehet.

Ingyenenergia.hu
Építsünk szélturbinát! Egy érdekes project weboldala. A webhely tulaja 3000 forintért kínálja a knowhow-t. Nincsenek referenciák és partnerek, ami kételyeket ébreszt, de ez akkor is érdekes webhely. Ha valaki épített, vagy építeni akar hasonló turbinát, írjon!

Tuvok Vákuum Oldala
Egy csomó alternatív energiával foglalkozó érdekes írás fordítása.

Biodízel étolajból
Étolajjal utazni nem csak olcsóbb, de környezetkímélő is. Dízel motorok tulajdonosainak
érdemes ide ellátogatni. 

Ingyen energia
Egy mostanában el-eltűnedező oldal. Nagy kérdés, hogy létezik-e valaki, aki már  megépített ezekből bármit is.

Környezetvédelem

Zoldtech.hu
Ha az emberiség túl akar élni, akkor legfontosabb szükségletét az energiaigényét kell a minimumra csökkenteni, és azt is új forrásokból kell megvalósítani. A Zöldtech Magazinban olvashatunk mindenről, ami a témába vág. Nap- és szélenergia, hőszivattyúk, energiafogyasztást csökkentő megoldások, új típusú erőművek, jogszabályok, stb. 

Zöld Újság
A felelősséggel gondolkodók lapja (nem a Világgazdaság :)
2004 tavaszán indult remek kis hetilap. Érdekes kérdésekkel foglalkoznak. Honlapjukon megtalálható az eddig megjelent számok teljes archívuma is.

A tudomány világa

http://www.holografika.com
A korszakos és régen várt magyar találmány: a háromdimenziós holografikus televízió feltalálójának és gyártójának honlapja. Sokan nem is tudják, hogy már régen nem csak a fantasztikus filmekben létezik szabad szemmel nézhető háromdimenziós kijelző. Pedig bizony már évek óta izgalomba hozza az embereket mindenhol. Nézzétek meg.

Dr. Szász Gyula Imre: Mi okozza a gravitációt?
Egy kortárs fizikus boncolgatja korunk egyik még  megoldatlan rejtélyét. Aki a témában kutakodik, folyton a dogmák falaiba ütközik. Ez egy érdekes kivétel a sorban.

Dr. Szász Gyula Imre: A gravitációs töltések beépítése az Egyesített Mezőelméletbe
Az írás a szerző szavai szerint megmutatja a Természet pompás és nagyszerű szerkezetét, ami viszont nem az amit Albert Einstein látni vélt.

 


                                       Copyright (c) nibiru.hu  - Minden jog fenntartva. A felhasználási feltételekről itt olvashatsz.